Noi zone de case, într-un cadru natural, nu departe de Timişoara

case Bazos

Am spus și în cazul altor zone rezidențiale noi că trebuie să existe motive pentru care cineva alege să-și construiască o locuință într-un astfel de perimetru unde nu există nimic, nici drum, nici curent ori apă. Iar aceste motive pot fi dintre cele mai diferite și neașteptate.

Printre locurile în care se construiește, e drept că parcă nu cu o așa de mare frenezie ca-n altele, este și comuna Bucovăț, și în localitatea reședință administrativă, dar și în cea aparținătoare, Bazoșu Nou.

Motivele par a ține de distanța de Timișoara, care de când s-a asfaltat drumul până la Moșnița Veche s-a micșorat sensibil, chiar dacă, odată cu el, a crescut considerabil și traficul.

În ambele localități se poate vorbi, cu toate că sunt ridicate deja zeci de case, abia de un început de dezvoltare. Există însă un veritabil spectacol, dacă ne gândim că la intrarea dinspre Remetea Mare, de exemplu, se află doar o casă singură în mijlocul câmpului, prima dintr-un PUZ privat ale cărui parcele s-au vândut deja.

Atât în cazul Bucovățului, cât și al Bazoșului Nou, principalul motiv pentru că atâția oameni au dorit să construiască par a fi atracții care țin nu doar de apropierea de Timișoara, cât de cadrul natural.

Astfel, Bucovățul se află în apropiere de râul Bega, al cărui mal este un obișnuit loc de ieșit la iarbă verde și de agrement.

La doar patru kilometri distanță, la Bazoșu Nou, se află Parcul dendrologic, datorat contelui Ludovic Ambrozy, iar apropierea renumitei păduri pare că este cel mai puternic argument pentru a-ți ridica o casă aici.

Micul sat înființat în 1926 prin colonizarea a 46 de familii a devenit, în anii din urmă, o atracție rezidențială, iar prelungirile sale îl împlinesc, mărindu-i intravilanul și zestrea de case.

case noi

Dincolo de restricția de a construi pe o distanță de 300 de metri de pădure, aerul e tot curat și, de aceea, locul e o oază de liniște și sănătate care atrage ca un magnet.

Încet-încet se fac și drumurile, se prelungesc utilitățile. Pentru timișoreanul dornic să aibă oaza sa, Bucovățul și Bazoșul Nou pot fi opțiuni de luat în calcul. O demonstrează zonele lor nou-construite.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *