Noi victime ale gripei în vest

Gripa a mai făcut o victimă în județul Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Cazul singurului copil-bătrân din România, în atenția studenților din Timișoara

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, este vorba de un bărbat în vârstă de 94 de ani care prezenta condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, la care analizele de laborator au confirmat prezența virusului AH3.

CITEȘTE ȘI: Un medic i-a dat înapoi plicul cu bani unei bătrâne. „Dacă pensia dumneavoastră e mai mare decât salariul meu, atunci vă înțeleg gestul”

De asemenea, în județul Caraș-Severin, a fost înregistrate încă două decese cauzate de virusul gripal. Este vorba de un bărbat de 44 de ani din Forotic care fusese internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Reșița cu boli asociate și un altul de 81 de ani din municipiul reședință de județ.

”Numărul celor care și-au pierdut viața în urma unui cumul de boli și a instalării virusurilor gripale la cinci”, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Caz cutremurător. Băieţel de 6 ani, înjunghiat de 62 de ori de tată

În județul Caraș-Severin au crescut numărul îmbolnăvirilor prin gripă.

”Ultimele cazuri de gripă confirmate în urma analizelor de la Institutul ”Cantacuzino” au fost constatate la o femeie de 70 de ani din Mehadia, un bărbat de 58 de ani din Slatina Nera, la o femeie de 23 de ani din Reșița, la o femeie de 47 de ani, de asemenea, din Reșița, o altă femeie de 48 de ani din municipiul reședință de județ, o femeie de 65 de ani din Reșița, un bărbat de 63 de ani din Băile Herculane, o femeie de 30 de ani din Oțelu Roșu, un bărbat de 65 de ani din Cornea, un bărbat de 77 de ani din Teregova și o femeie din Reșița, de 73 de ani.

În același timp, virusul a fost confirmat la un copil de un an din Reșița, un băiat de 14 ani, tot din Reșița, un bărbat de 49 de ani din Brădișoru de Jos și o femeie de 71 de ani din Padina Mică.

Numărul total al cazurilor de gripă în Caraș-Severin se ridică în acest moment la 62”, a completat Daniel Botgros.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns