Noi laboratoare de informatică la liceul dintr-o localitate timişeană

laborator deta

Performanţa elevilor este condiţionată de accesul la nou, iar competenţele se formează mult mai uşor dacă şcolarii se pot conecta rapid la informaţie şi pot aplica în timp real cunoştinţele dobândite.

CITEŞTE ŞI: Am pierdut trenul care tocmai a trecut peste noi

Toate acestea presupun existenţa în şcoli a unor laboratoare de informatică utilate la standarde înalte. Acesta este și motivul pentru care în cadrul Liceului Tehnologic ,,Sf. Nicolae” din Deta au fost recent reamenajate două laboratoare de informatică.

Unul dintre ele se află în incinta clădirii de pe Strada Victoriei, unde se ţin cursurile de la gimnaziu, fiind dotat cu 35 de calculatoare funcţionale (obţinute printr-o donaţie) dar şi cu alte materiale care au fost achiziţionate din resursele şcolii. Acesta poarta numele Adei Lovelace prima femeie-informatician.

CITEŞTE ŞI: Băut bine, un șofer de TIR a făcut prăpăd într-o parcare: „Îs ţapăn de beat!” (video)

”Laboratorul pentru elevii de liceu a fost, de asemenea, dotat cu 15 calculatoare noi, obţinute prin Proiectul Rose, care se referă la îmbunătățirea promovabilității la bacalaureat, iar unitatea de învățământ a obținut rezultate foarte bune în ultimul an școlar și chiar și la recenta simulare”, ne-a precizat Letiția Murariu, directoarea liceului din Deta.

CITEŞTE ŞI: La un pas de tragedie pe autostrada A1. Un șofer inconștient era să fie strivit de două TIR-uri (video)

Munca noastră, a profesorilor, devine astfel mai uşoară, iar competenţele elevilor sunt formate mult mai rapid, durabil şi eficient”, adaugă Letiția Murariu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *