Am pierdut trenul care tocmai a trecut peste noi

bariera tren

Cele două teme propuse de președintele Iohannis pentru referendumul din 26 mai sunt interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și a adoptării de către guvern a OUGurilor pentru infracțiuni, pedepse și organizare judiciară. Perfect și nu prea, spun unii și alții.

CITEŞTE ŞI: Şofer român de TIR, erou în Germania după ce a salvat viaţa a două tinere: ‘Îl căutăm pe îngerul nostru păzitor’

Dacă președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că nu participă la această consultare a poporului, președintele Liviu Dragnea a spus, zâmbind ironic pe sub mustață:

„Dacă astea sunt întrebările, votez şi eu la referendum”. Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a opinat că referendumul nu va avea un rezultat, pentru că așa cum este conceput pentru ambele teme va fi nevoie de modificarea Constituției.

Mai pe șleau, referendumul e bine-venit, dar va fi la fel ca apa sfințită. Dacă așa stau lucrurile, condamnații și învinuiții de corupție din politică, acum călare pe justiție, modificându-i regulile de organizare și funcționare după cum interesele lor o cer pentru a scăpa basma curată, vor ieși și de această dată învingători. Dacă mai menționăm că au creat deja un sistem de anchetă a magistraților cu comandă politică, înseamnă că, în curând, corupții vor avea aripi și alură de îngeri.

CITEŞTE ŞI: Întrebare din PSD pentru Radu Ţoancă: de unde vii la ora asta, pe unde ai umblat?

Rămânând în această sferă a justiției, trebuie remarcat că Laura Codruța Kövesi a câștigat o primă bătălie cu secția specială (dar paralelă), inventată printre altele pentru a-i stopa ascensiunea europeană, dar și pentru a-i intimida pe magistrați, aceștia ajungând să protesteze inclusiv pe treptele Parlamentului European de la Bruxelles.

La București, 12 ambasadori ai unor state din UE, SUA și Canada iau cerut premierului să nu dea ordonanță de urgență pe justiție, dar Viorica Dăncilă a răspuns că nu permite nimănui să-i facă agenda, cerându-le diplomaților să respecte România. Deci premierul nu permite nimănui să-i facă agenda, cu excepția președintelui PSD Liviu Dragnea, desigur, cel care a propulsat-o în funcție. La fel de arțăgos a răspuns și liderilor europeni care au intervenit în sprijinul Codruței Kövesi.

CITEŞTE ŞI: Focar de scrapie. Boala impune restricții la comercializarea mieilor în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

În paralel, căci așa-i la noi, prin satele patriei sunt deja spânzurate bannere electorale pe care scrie: ”Patrioți în Europa. România merită mai mult!” și nu doar acestea. Tot în această săptămână s-a consumat aniversarea apartenenței țării la NATO, la care Iohannis a mai tras o critică puterii executive, iar aceasta l-a sfidat.

Taman la țanc, atunci când procurorul Augustin Lazăr șia depus candidatura la un nou mandat a venit și acuzația că a fost torționar, motiv pentru care va fi re-verificat. Carevasăzică, la fel ca și în cazul Kövesi, cine a avut scrisorica a zis: „Pac la războiu!”, căci amu-i amu…

CITEŞTE ŞI: Un parc de poveste într-o comună timişeană

Există însă și vești din categoria „bune” pentru PSD-ALDE, în afara celor de creștere a pensiilor de fiecare seară, cum ar introducerea unei contribuții personale a pacientului la furnizarea serviciilor medicale private.

Aceasta după taxele introduse pentru bănci, companii din energie și modificarea ROBOR-ului care ar fi trebuit să scadă ratele semnificativ, dar se pare că acestea deocamdată cresc, iar când o vor lua la vale, vor fi cu doi-trei lei mai mici. În sfârșit, tot în aceste zile, am aflat că aurul nostru național va veni acasă, drăguțul.

Un tânăr ne spunea recent că „am pierdut trenul care tocmai a trecut peste noi”… și mare dreptate a avut. Am adăuga că un altul nu credem că va fluiera prea curând în gara noastră mică…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Am pierdut trenul care tocmai a trecut peste noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *