Întrebare din PSD pentru Radu Ţoancă: de unde vii la ora asta, pe unde ai umblat?

toanca

Radu Ţoancă revine în prima linie a PSD. „Am avut discuţii cu conducerea filialei încă de la sfârşitul anului 2018. Doresc să revin şi să candidez pentru un post de consilier local în 2020.

Deocamdată, la alegerile europarlamentare, supervizez cartierul Calea Lipovei, mai exact, 12 secţii de votare.

CITEŞTE ŞI: Focar de scrapie. Boala impune restricții la comercializarea mieilor în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

Nu m-am reînscris încă în PSD, dar e doar o formalitate. Supervizarea care o voi face e oarecum din afara partidului, pentru că există o procedură în PSD, prin care şi persoane din alte sfere pot sprijini partidul. E o structură complementară, care nu e în contradicţie cu legea.

Tot ceea ce fac acum este în perspectiva alegerilor locale din 2020.

L-am informat şi pe primarul Nicolae Robu, ca să nu afle din alte surse.

CITEŞTE ŞI: La un pas de tragedie pe autostrada A1. Un șofer inconștient era să fie strivit de două TIR-uri (video)

I-am spus ce vreau să fac, că urmează să renunţ la clubul sportiv şi a înţeles situaţia.

Nu aş mai putea fi şi la club, pentru că aş fi incompatibil”, a declarat Radu Ţoancă pentru Renaşterea bănăţeană. Timp de trei ani, el a lipsit din sfera politică, fiind ocupat cu şefia sportului municipal timişorean, unde a fost propulsat chiar de primarul Nicolae Robu.

Tocmai de aceea, come-back-ul său este este extrem de spectaculos, dacă nu chiar bizar.

CITEŞTE ŞI: Incendiu violent la o biserică din Timiş (video)

Sunt voci care contestă această mutare-şoc, dar există şi păreri care cred că PSD va avea de câştigat de pe urma reînregimentării „fiului rătăcitor”. Pe de o parte, contestatarii aduc în discuţie imaginea nu tocmai favorabilă pe care Radu Ţoancă o are în spaţiul public, pornind de la lobby-urile făcute la limita traficului de influenţă, până la baletul practicat în plan politic.Ţoancă a jonglat, realmente, pe axa Viorel Coifan-Dan Poenaru-Sorin Grindeanu-Nicolae Robu, ducând până la perfecţiune această artă a replierilor la momentul oportun.

De fiecare dată, şi-a maximizat rezultatul personal, fiind un exemplu grăitor pentru mulţi politicieni. Acesta şi motivul pentru care unii apreciază că ar fi nevoie de Ţoancă în PSD.

CITEŞTE ŞI: Băut bine, un șofer de TIR a făcut prăpăd într-o parcare: „Îs ţapăn de beat!” (video)

Nu încape îndoială că fostul consilier local este un tip abil, versat, care ştie în acelaşi timp să se facă plăcut, dar să fie şi extrem de speculativ, reuşind să fructifice fiecare fărâmă de oportunitate ivită.

Rămâne de văzut dacă o va face şi la aceste alegeri europarlamentare, când lobby-ul său devenit aproape proverbial ar putea aduce un plus pentru PSD Timiş sau, dimpotrivă, va acţiona ca un bumerang. Oricum, un lucru este cert: fără Radu Ţoancă, şedinţele consiliului local nu mai au aceeaşi savoare, farmecul de altădată trezind chiar uşoare nostalgii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Întrebare din PSD pentru Radu Ţoancă: de unde vii la ora asta, pe unde ai umblat?

 1. NU este rau ca se intoarce in politica desi era bine sa mai ramana macar un timp la conducerea sportului timisorean. Rezultatele sportive din ultimii ani au fost foarte bune. Mult succes!

 2. Ce rezultate bune?!! Xe a preluat si ce lasa in urma?!!
  Rugby , in cadere libera, baschet in faliment, sala de sport Poli = Primarie in paragina.
  La toate sectiile grupele de copii si juniori sunt submediocre sau inexistente….
  Trebuia dat afara de mult, dar domnul Robu pacatuieste prin alegerea si mentinerea colaboratorilor pagubosi (daca nu chiar rau intentionati)!

 3. Cine-i tipul asta? Ce a facut dumnealui pentru Timisoara? Despre ce „rezultate” este vorba? Eventual despre avantajele PERSONALE, poate-poate…. In traducere libera: a stat bine mersi pe bani multi intr-o „fonctie” mare si si-a umplut buzunarul personal, asta a facut tovarasul. Atat si nimic mai mult.

 4. Ce comentarii de frustrati. Probabil ca locuiesc pe unde prin Oltenia si nu se uita la televizor sau in presa sa vada ca in ultimii ani in Timisoara s au obtinut cele mai bune rezultate din istoria unor sporturi de echipa. Mai mult decat atat un ultimii patru ani , orasul nostru a fost reprezentat in cupele europene atat de rugby cat si de handbal , si indiferent de persoanele care sunt in fruntea acestui fenomen cred ca sprotul din Timisoara va obtine in continuare rezultate pozitive.

  1. Noroc cu Țoancă, ai văzut ce bine joacă ? Să fim serioși ! Băiatul este o lichea arivistă și rezultatele sportului Timișorean nu au nici o legătură cu el ! Să ne păstrăm seriozitatea virgină !

 5. Domnu “Mishu , Toanca a jucat foarte bine. Rezultatele din sportul timisorean din ultimii ani nu au aparut din spuma marii si nici situatia care a existat din urma cu 4 ani de la handbal,baschet,rugby nu a fost buna : echipe neplatite de 5 luni,datorii mari acumulate, situatii in clasament la limita. Bilant: 8 trofee pentru Timisoara si 4 participari in cupele Europene.Sportul se masoara matematic in medalii si rezultate statistice. Comentariile voastre de pe margine in cel mai fericit caz amuza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *