Noi conexiuni rutiere în județul Timiș

drumuri Timis

Așa cum era de așteptat, deși nu este direct accesibilă localităților rurale tranzitate (desigur, cu excepția celor în care au fost amenajate ”porți” de acces), Autostrada Banatului a adus în actualitate una dintre problemele grave cu care zona de nord-est a județului Timiș se confruntă de secole: gradul scăzut de accesibilitate rutieră.

Necesitatea de a reconecta drumurile publice tăiate de amenajarea magistralei rutiere a condus nu doar la apariția câtorva zeci de pasaje, ci și la reabilitarea sau, mai ales, asfaltarea de la zero a traseelor intersectate, de aici și până la transformarea în prioritate regională a interconectării unor rute periferice, care să deschidă noi căi de acces, nemafiind decât un pas.

În cazul zonei din vecinătatea nord-estică a municipiului Lugoj, acest pas a fost făcut, ceea ce va permite șoferilor care tranzitează zona să dispună, încă din acest an, de mai multe trasee alternative. Un astfel de traseu este ruta Belinț – Babșa – Târgoviște – Balinț, care va scurta accesul de pe valea Begăi superioare spre localitățile din zona centrală a județului, fără să ocolească prin Lugoj și fără să apeleze la autostradă. Investiția, realizată pe segmente și – fapt mai rar pe la noi – bine sincronizată între autoritățile județene și cele din comunele tranzitate – a fost precedată, anul trecut, de reîncadrarea ca drum județean a tronsonului Ghizela – Babșa, fapt care a permis preluarea sarcinii modernizării sale la bugetul CJT.

În ceea ce privește tronsonul aferent dintre Babșa și Belinț, lung de circa șapte kilometri și care încorporează atât un pod peste Canalul Timiș-Bega, cât și un pasaj de traversare a autostrăzii, acesta va fi la rândul său modernizat, fondurile alocate în acest sens, de 6,5 milioane de lei, fiind deja bugetate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în vreme ce administrația locală s-a achitat de sarcina obținerii autorizației de construire.

În aceeași zonă, pentru limitarea interferențelor dintre traficul rutier și deplasarea utilajelor și atelajelor spre câmpurile agricole, a fost deja finalizat un drum agricol de 6,5 kilometri, până în dreptul satului Chizătău.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *