O nouă amânare în cazul Rapid. Ce a spus Nicolae Robu

ACS Poli Timişoara şi Rapid Bucureşti mai au de aşteptat până vor afla un răspuns în privinţa participării în Liga I. Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis, luni, să amâne pronunţarea unei hotărâri în acest caz şi va judeca din nou, miercuri, această speţă.

La şedinţa începută la ora 11,30 a fost prezent şi finanţatorul formaţiei giuleştene, Valerii Moraru, care a fost însoţit de soţia sa. De asemenea, în faţa sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, locul unde s-a ţinut şedinţa Comisiei de Disciplină, au fost prezenţi o sută de suporteri rapidişti.

„Sunt optimist în privinţa deciziei. Avem contracte cu 11 jucători şi aşteptăm ca domnul Brihac (n.r. – Mihai Brihac, lichidatorul judiciar) să-şi dea acordul şi pentru alţii”, a declarat Valerii Moraru la ieşirea din sediul LPF.

Este important de ştiut că decizia Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal nu este una definitivă. Comisia de Recurs şi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne sunt, în această ordine, următoarele instanţe competente să se pronunţe în acest caz.

Primarul Nicolae Robu a mai avut, luni, o reacţie, cerând LPF şi FRF să se oprească din comiterea unei ilegalităţi:

„Opriţi-vă din ilegalităţi, domnilor «salvatori» ai Rapidului! Nu mai intoxicaţi lumea vorbind de simbolul Rapid! Simbolul Rapid îl respectă orice om de bună credinţă! Acum, însă, este vorba despre societatea comercială Rapid! Societate aflată în faliment şi, pe cale de consecinţă, sub interdicţie legală de a angaja cheltuieli de orice natură ar fi ele! În plus, în numele unei societăţi comerciale în faliment, nu poate decide şi semna nimeni în afara lichidatorului judiciar! Iar lichidatorul judiciar a declarat foarte clar că el nu a semnat şi nu va semna niciun angajament financiar – contracte cu jucători, antrenori etc. – şi că la ora actuală nu există astfel de angajamente. Mai mult, ca lucrurile să fie şi mai limpezi, lichidatorul judiciar a declarat răspicat că el nu a cerut şi nu va cere înscrierea Rapidului în Liga I, neavând dreptul legal să facă aşa ceva! În concluzie, îmi exprim speranţa că FRF şi LPF nu vor cădea în capcana ilegalităţilor întinsă de cei ce se proclamă «salvatori ai Rapidului», care, de fapt, sunt groparii Rapidului, oameni care invită sfidător, pur şi simplu, DNA-ul la treabă!”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns