Ne vând, în condiții mizere, produse expirate, legume și fructe mucegăite. Supermarketuri amendate cu 1,5 milioane de lei

Ne vând, în condiții mizere, produse expirate, legume și fructe mucegăite. Supermarketuri amendate cu 1,5 milioane de lei

Comisarii ANPC au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 1,5 milioane de lei în urma verificărilor făcute în 103 mari magazine din țară. Produse expirate, fructe și legume cu urme de mucegai, vitrine frigorifice murdare, sunt doar câteva dintre abaterile constatate.

În săptămâna 14-21 martie 2022, comisarii ANPC au verificat 103 magazine mari, aparținând lanțurilor Mega Image, Carrefour, Lidl, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros, Metro, La Cocoș, Supeco, Unicarm, Sălăjeanca, German Market și Cora.

Au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 1,56 milioane de lei.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a tuturor produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a activității și prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 17 de unități și s-au făcut 18 propuneri de încetare a practicii incorecte.

Printre cele mai frecvente nereguli constatate s-au numărat vânzarea unor produse expirate, a unor fructe și legume cu modificări organoleptice evidente, lovituri și urme de mucegai, lipsa afișării alergenilor pe etichetele unor produse alimentare, utilizarea unor vitrine frigorifice sau congelatoare cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu praf în strat grosier, rugină, vopsea exfoliate, cu insecte moarte, resturi și reziduuri alimentare sau nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

Inspectorii au mai găsit spații de depozitare și a unor cuptoare neigienizate, dar și neconcordanțe între prețul la raft și cel de la casa de marcat.

CITEȘTE ȘI: Pedeapsa primită de un bărbat din Timișoara, după ce și-a violat fiicele minore timp de trei ani

„Cumpărăm, în continuare, abateri la kilogram și le plătim cu amenzile aplicate! Încă sperăm să găsim o soluție constructivă, dar iată că mai avem de așteptat! În ziua în care vom găsi măcar începute demersurile solicitate de bunul simț comercial, vom ști că suntem pe drumul bun! Până atunci, curg amenzile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, conform Mediafax.

Foto: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ne vând, în condiții mizere, produse expirate, legume și fructe mucegăite. Supermarketuri amendate cu 1,5 milioane de lei

  1. Articolul acesta – ca si altele asemenea – nu au nici o noima ! Atit timp cit consumatorii nu sunt instiintati ca la magazinul ‘Cutare’ este neregula X, la ce e bun articolul ? Daca (mi) se invoca nu stiu ce lege sau regulament, e clar ca legea sau regulamentul sunt defectuase. Presupun ca in mod deliberat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *