Deputat timișean, sancționat pentru agresiune verbală

Deputat timișean, sancționat pentru agresiune verbală

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat raportul Comisiei juridice privind sancționarea deputatului AUR Ciprian Titi Stoica. În urmă cu o săptămână, respectiva comisie a decis sancționarea cu avertisment a deputatului în discuție, după ce acesta din urmă l-a făcut ”nazist” pe Ovidiu Ganț, deputat din partea minorităților naționale.

Luna trecută, Ovidiu Ganț a declarat în parlament că a fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea colegului său de la AUR.

Stoica l-a numit ”nazist” pe Ganț, invocând o presupusă legătură între Forumul Democrat al Germanilor din România (din care face parte Ganț) și Grupul Etnic German din România, organizație din perioada Germaniei naziste.

Toate celelalte grupuri parlamentare, respectiv PSD, PNL, USR și UDMR, au condamnat declarația făcută de deputatul AUR.

”Ăsta e adevărul istoric, sunteți naziști”, a spus Ciprian Titi Stoica, afirmație care a stat la baza sesizării făcute de grupul minorităților naționale, care a apreciat declarația ca fiind injurioasă, motiv pentru care a solicitat conducerii Camerei Deputaților sancționarea parlamentarului AUR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *