Natalitate peste media Uniunii Europene, într-o localitate timişeană! Se mai construiește o școală

scoala stiuca redesteptarea

Administrația locală din Știuca a fost nevoită să extindă Școala Gimnazială cu Clasele I – VIII, pentru a doua oară în ultimii 12 ani. Motivul? Natalitatea foarte mare din cele patru sate care compun comuna.


dragos birlgeaCITEŞTE ŞI: Patronul de videochat care a vrut să își ucidă soţia într-un accident s-a sinucis

 


Un lucru mai rar întâlnit în România postdecembristă este să ai unitățile școlare neîncăpătoare și să fii nevoit să construiești altele sau să le extinzi pe cele existente. Asta în timp ce în toată țara sute de astfel de in­sti­tu­ții și-au închis porțile, din cauza lipsei elevilor.

CITEŞTE ŞI: Cum se va desfășura dublul scrutin de mâine

În pre­zent, actuala clădire a școlii are opt săli de clasă, teren de sport și sală de educație fizică. Anul trecut, au început lucrările la corpul nou, care vine în continu­a­rea celui vechi. Este construit pe două nivele, cu patru săli de clasă, laboratoare de informatică, fizică și chimie, două grupuri sani­tare, două coridoare și va fi inaugurat la începerea noului an școlar.

“A fost nevoie de această clădire, pentru că în comună avem foarte mulți copii. 300 frec­ventează școala și grădinița, circa 60 fac naveta la u­ni­tă­țile de învățământ din Lugoj, iar alți aproape 70 au vârsta până în trei ani. Nu poate decât să ne bucure acest lucru. Comuna are în total 2100 de suflete și este în plină dezvoltare”, ne-a de­clarat Vasile Bejera, primarul comunei Știuca.

CITEŞTE ŞI: Într-o comună de lângă Timişoara se ridică un mic… orăşel. 1.000 de apartamente, grădiniţă, şcoală şi supermarketuri, pe 70 de hectare

Nevoie și de baze sportive

 

Cum tinerii au energie, în comună este nevoie și de baze sportive, pentru a-și ocupa timpul.

Astfel, după terenurile de minifotbal construite în Știuca și Dra­go­mirești, în lucru se află altele două, la Oloșag și Zgri­bești, care vor fi finali­zate în circa o lună de zile.

Tot peste o lună va începe in­vestiția și la arena din centrul de comună, care va fi modernizată integral, deoarece Știuca este una dintre echipele fruntașe ale seriei a treia din Campio­na­tul Județean de Fotbal.

Conform statisticilor, în țara noastră, se nasc până la zece copii la mia de lo­cui­tori, iar în comuna timi­șeană cifrele sunt duble, depășind media Uniunii Europene.

Este și motivul pentru care Știuca este cea mai tânără comună din România, peste 40 la sută din populație având sub 20 de ani, conform redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *