O vulpe curioasă ieșită la vânătoare, surprinsă de camerele de filmat într-o pădure din Banat (video)

vulpe banat

O vulpe curioasă ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a făcut deliciul internauților săptămâna aceasta. Vulpea a fost filmată de una din camerele de filmare instalate în pădure de de specialiștii Romsilva, imaginile fiind publicate ulterior pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Natalitate peste media Uniunii Europene, într-o localitate timişeană! Se mai construiește o școală

Partea interesantă este că și vulpea pare să observe camera cu senzori de mișcare amplasată de cei de la Romsilva, în imaginile filmate putându-se observa cum mamiferul se uită spre camera de filmare, adulmecă, vrea să plece, după care se oprește și mai aruncă o privire spre aparat.

Conform informațiilor oferite de cei de la Romsilva, „vulpea este un mamifer omnivor de dimensiune mica spre medie. Are un corp asemănător al câinelui, dar are o coadă lungă și stufoasă. Vânează mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza”.

CITEŞTE ŞI: Cum se va desfășura dublul scrutin de mâine

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.


dragos birlgeaCITEŞTE ŞI: Patronul de videochat care a vrut să își ucidă soţia într-un accident s-a sinucis

 


Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au o faună bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate, scrie reper24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *