Municipalitatea timișoreană, amendată pentru mizeria din oraș

gunoi timisoara 2

Comisia mixtă formată din Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Inspectoratul Județean de Poliție a finalizat controlul cu privire la deficiențele în activitatea de salubritate la nivelul municipiului Timișoara.

„Cu ocazia constatărilor efectuate în teren și a documentelor prezentate de Municipiul Timișoara, s-a constatat că în majoritatea locațiilor verificate au fost găsite deșeuri amestecate și nu este asigurată curățenia stradală pe domeniul public.

CITEȘTE ȘI: Mister în jurul morții iubiților din Oravița. Ancheta scoate la iveală informații cutremurătoare

Erau formate rampe clandestine de deșeuri în special în jurul și peste deșeurile biodegradabile (resturi vegetale, frunze etc.) în zona containerelor de deșeuri menajere și selective, pe scuaruri și pe spațiul verde, pe străzi la borduri erau acumulări de praf/noroi, deșeuri și frunze în descompunere. Zonele cu afluență publică sunt insalubre, constatându-se atât deșeuri în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, constatându-se atât deșeuri în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public (de exemplu, stații de mijloace de transport în comun, piețe), cât și deșeuri dispersate pe spații verzi.

Pe problematica abandonării de deșeuri, formare a rampelor clandestine de deșeuri, mod de efectuare a curățeniei de primăvară, ultimul control a fost efectuat în data de 14.05.2018, când au fost constatate peste 200 de rampe clandestine de deșeuri pe domeniul public. (…)

Întrucât s-a constatat că nu se asigură menținerea curățeniei stradale pe domeniul public în intravilan în municipiul Timișoara și nu se respectă prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului, unitatea dministrativ-teritorială Municipiul Timișoara a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei conform prevederilor din același act normativ”, au concluzionat reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Timiș.

PSD e de vină, susține primarul Nicolae Robu

Reacția primarului Timișoarei, Nicolae Robu, la acest control, nu s-a lăsat prea mult așteptată: „Instituția statului PSD-izată, numită Garda de Mediu, nu vede ce vedem toți, stimați timișoreni!

Nu a făcut nici măcar o atenționare organizației responsabile de mizeria pe care o vedem în oraș, ADID, cum nu face nici celor care poluează orașul cu nerușinare! Dimpotrivă, încearcă să învinovățească primăria!

CITEȘTE ȘI. Ofertă de nerefuzat: proprietarul unui bloc aflat la un pas de demolare a scos apartamentele la vânzare

După ce ridicarea gunoiului menajer s-a luat din jurisdicția primăriei și s-a dat la Aociația Județeană ADID, cu nerușinarea-i specifică, PSD, care are controlul total asupra acestei asociații ADID, duce o campanie de intoxicare informațională deșănțată la maxim, pentru a direcționa nemulțumirile legitime ale dv., stimați timișoreni, către primărie!

Tot ce înseamnă gunoi menajer – altfel spus: gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară și toamnă – nu mai are legătură cu primăria! Primăria este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coșurile de pe domeniul public – trotuare, piețe, stații STPT, parcuri – și de măturatul și spălatul străzilor!

Suntem conștienți că și la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulțumiți, dar nu e drept să ni se pună în cârcă ceea ce nu e al nostru!”.

Reamintim că Primăria Timișoara nu mai are contract pentru salubritate stradală de la 1 noiembrie. Serviciul de golire a coșurilor de gunoi de pe străzi este asigurat de angajații Horticultura și de beneficiarii de ajutor social.

De asemenea, menționăm că Primăria Timișoara este membru în ADID (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri) Timiș, entitate care a încheiat contractul cu Retim pentru colectarea deșeurilor menajere în orașul de pe Bega.

Curățenia de pe domeniul public al unui oraș, inclusiv străzile, rămâne, totuși, în grija primăriei, fie că e vorba de Timișoara, Cucuieți, Londra sau Beijing.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *