Modificare privind plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități

handicap 2

Începând cu luna ianuarie, plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități este preluată de Agenția Județeană pentru Plăți și Prestații Sociale, au transmis reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Potrivit acestora, acest aspect este prevăzut de Hotărârea de Guvern numărul 1019/20 decembrie 2018 privind aprobarea Procedurii de preluare, de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (respectiv a municipiului Bucureşti), a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap.

CITEȘTE ȘI: Case de vânzare cu doar un euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească cumpărătorii

Această modificare presupune simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități. Drepturile acordate persoanelor cu dizabilități rămân aceleași care sunt prevăzute de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *