La Timișoara, uleiul uzat se poate colecta în scara blocului

borcan ulei

”Borcanul cu ulei” este un proiect sută la sută timișorean, născut din grija pentru oraș și pentru viitor. În acest an, echipa își dorește să ajungă la un alt nivel de colectare a uleiului uzat.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Astfel, a fost declanșată campania ”Ambasador BCU”, la care au răspuns pozitiv peste 200 de cetățeni în mai puțin de trei zile de la publicarea anunțului pe pagina oficială a proiectului.

Titlul de ”Ambasador BCU” este acordat timișorenilor care își doresc să se implice activ în comunitate, fiind un exemplu de bună practică și promotori ai unui stil de viață sustenabil.

CITEȘTE ȘI: Case de vânzare cu doar un euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească cumpărătorii

În perioada următoare, acești ambasadori vor amplasa recipiente de colectare a uleiului uzat în scările blocurilor unde locuiesc sau în gospodăriile comune din care fac parte. Astfel se dorește ca Timișoara să fie pe primul loc în topul orașelor din România unde se colectează ulei alimentar uzat la scară largă.

Persoanele care doresc să devină ambasadori pot contacta echipa printr-un mesaj trimis pe pagina de facebook ”Borcanul cu ulei”.

CITEȘTE ȘI: Un nou caz de gripă, la Timișoara

”Cred în puterea comunității și știu că atunci când ne unim și luptăm pentru un scop comun lucrurile ne ies foarte bine.

Nu cred că există un oraș mai potrivit decât Timișoara unde am putea implementa acest proiect îndrăzneț și abia aștept să putem spune că în Timișoara rata de colectare a uleiului alimentar uzat de la producătorii casnici este cea mai ridicată din România”, spune Ana Munteanu, inițiatoarea proiectului.

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea muzicii româneşti! Un artist a murit răpus de cancer

Din anul 2015, când a fost lansat acest proiect și până în prezent, echipa BCU împreună cu voluntarii care au răspuns pozitiv acestei inițiative au reușit să strângă mii de litri de ulei și să informeze cetățenii orașului Timișoara cu privire la efectul dăunător pe care îl are uleiul alimentar uzat nereciclat corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru locuitorii unui sat timișean

Încă de la început, ”Borcanul cu ulei” și-a dorit să fie un proiect de educație ecologică, iar scopul principal a fost acela de a promova colectarea uleiului alimentar uzat la scară largă în Timișoara.

În România, peste 52 la sută din uleiul alimentar uzat este produs de consumatorii casnici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *