Control la spitale

bebelusi 4

Echipe de control ale Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin derulează în această perioadă acțiuni specifice în toate unitățile spitalicești din județ în care funcționează secții de obstetrică-ginecologie și neonatologie.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Principala țintă este prevenirea infecțiilor nosocomiale, care se dovedesc deosebit de periculoase mai ales la nou-născuți, în special cele generate de stafilococul auriu meticilinorezistent.

CITEȘTE ȘI: Un nou caz de gripă, la Timișoara

Controalele survin în baza unui ordin al ministrului sănătății, Sorina Pintea. Echipele de control sunt însoțite de personal specializat din cadrul Compartimentului de epidemiologie.

CITEȘTE ȘI: Case de vânzare cu doar un euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească cumpărătorii

Acțiunile de control vizează respectarea normelor de supraveghere și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare, normelor tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea în unitățile sanitare, publice și private, tehnicile de lucru, procedurile recomandate pentru dezinfecția mâinilor, metodele de aplicare a dezinfectanților chimici.

Este, de asemenea, controlată și gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale precum și metodologia culegerii de date pentru baza națională de date privind aceste deșeuri din activități medicale. Acțiunile de control se desfășoară până în 15 februarie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *