Case de vânzare cu doar un euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească cumpărătorii

În momentul de față, oricine poate cumpăra o casă în orășelul Sambuca, situat pe insula Sicilia din sudul Italiei, pentru doar un euro, scrie CNN.

Sambuca, un oraș situat pe o colină cu vedere asupra insulei mediteraneene și a plajelor din apropiere, a pus zeci de locuințe la vânzare cu doar 1 euro. Autoritățile locale urmăresc astfel să relanseze localitatea care, la fel ca multe alte zone rurale din Italia, a fost depopulată după ce locuitorii s-au mutat în orașe mai mari.

Nu este primul oraș italian care vine cu o astfel de ofertă, dar primarul spune că au făcut tot posibilul pentru a elimina birocrația, astfel ca oricine este interesat să poată să o cumpere imediat. „Spre deosebire de alte orașe care au făcut doar acest lucru pentru propagandă, primăria de aici deține toate casele puse la vânzare pentru 1 €”, spune Giuseppe Cacioppo, viceprimarul localității.

„Nu suntem intermediari care fac legătura între vechii și noii proprietari”, adaugă acesta. Toto ce trebuie să facă noii proprietari este să se angajeze să renoveze locuința achiziționată în următorii trei ani și trebuie să investească cel puțin 15.000 de euro.

De asemenea, trebuie să depună o garanție de 5.000 de euro, sumă care va fi returnată integral atunci când renovarea va fi finalizată, scrie libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Lili 18 ianuarie 2019
Du-te la școală și caută-ma după cel puțin 8ani
Sorin 17 ianuarie 2019
Salut cum pot face sie eu sa cumoar o casa? Am cautat pe internet dar nu gasesc nimich.