Model de declaraţie pe proprie răspundere pentru persoanele nevaccinate. Cum arată şi de unde poţi descărca documentul

Model de declaraţie pe proprie răspundere pentru persoanele nevaccinate. Cum arată şi de unde poţi descărca documentul

De astăzi, 25 octombrie, au intrat în vigoare noile restricţii adoptate încă de vineri, 22 octombrie, de către CNSU. Astfel, persoanele nevaccinate vor mai putea ieşi din casă noaptea, în intervalul 22:00 – 05:00, doar cu declaraţie pe proprie răspundere. Măsura se aplică pe întreg teritoriul ţării, conform observatornews.ro.

România a intrat în carantină de noapte pentru următoarele 30 de zile, iar în intervalul 22:00 – 05:00 vor putea circula doar persoanele vaccinate, care au asupra lor certificatul verde. Cei nevaccinaţi, pot circula doar cu o declaraţie pe proprie răspundere şi doar în anumite condiţii.

Model de declaraţie pe proprie răspundere

Persoanele nevaccinate care circula în acest interval orar în interes de serviciu trebuie să aiba asupra lor o adeverinţă eliberată de angajator, iar cele care au o urgenţă medicală vor completa o declaraţie pe proprie răspundere.

Model de declaraţie pe proprie răspundere pentru persoanele nevaccinate. Cum arată şi de unde poţi descărca documentul

Declaraţia pe proprie răspundere poate fi accesată şi descărcată de pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Conform regulilor CNSU, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele nevaccinate sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, această declarație completată în prealabil, care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei, motivul deplasării, data completării și semnătura.

CITEȘTE ȘI: Administratorul unui cămin al unei mari companii din Timișoara a hărțuit sexual o tânără muncitoare până a adus-o în pragul depresiei

De asemenea, pot circula pe timpul carantinei de noapte şi persoanele care au motive întemeiat precum vaccinarea, îngrijirea sau însoţirea copilului, asistenţa persoanelor în vârstă sau bolnave, decesul unui membru al familiei. Şi în aceste cazuri este nevoie de declaraţia pe proprie răspundere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *