Ministrul Mediului, noi precizări despre „taxa auto”. Ce spune despre formula de calcul

masini 9

Grupul de lucru care lucrează la noua variantă de “taxă auto” încearcă să se întâlnească în fiecare săptămână pentru a găsi o variantă, însă nu pot promite că aceasta va fi gata într-o lună sau două, a declarat sâmbătă, ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat mort şi dezbrăcat atârna cu capul în jos, legat de gardul bisericii

″În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie într-adevăr una care să fie sustenabilă, una care să nu poată să fie atacată în instanţă, cu certitudine o să informez populaţia. Şi mai este un lucru extrem de important.

Trebuie să creăm posibilitatea fiecărui cetăţean, fiecărui român să afle informaţii despre ceea ce ar putea să-l aştepte.

CITEŞTE ŞI: Doi şoferi beţi au băgat trei oameni în spital, la Timişoara, după ce au intrat cu maşinile unul în altul

De aceea, indiferent de ce se va întâmpla, în modul transparent cu care am lucrat pentru toate actele normative, şi cum şi Guvernul lucrează transparent, nu o să fac altceva decât am cerut colegilor mei să dea, inclusiv prin actul normativ, o perioadă de graţie prin care să purtăm o discuţie, să informăm cetăţenii aşa cum trebuie asupra lucrurilor care se pot întâmpla.(…) în fiecare săptămână (grupul de lucru n.r) încearcă să se întâlnească, astfel încât într-un timp scurt să găsim o variantă.

CITEŞTE ŞI: Un nou val de aer polar peste România. Avertismentul meteorologilor ANM

Eu nu vă pot promite azi că varianta va fi într-o lună sau două, ţinând cont că aşa cum am văzut când am plecat la drum ni s-a părut că este un lucru uşor, dar când aplici formule de calcul este un pic mai greu”, a explicat ministrul Mediului la Antena 3, conform Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Două persoane au fost rănite, în urma accident produs în Timiş

Gavrilescu a precizat că grupul de lucru încă nu a găsit o formulă care nu poată fi atacată în instanţă şi că nu a putut fi de acord cu ceea ce i s-a adus la cunoştinţă, deoarece o creştere substanţială nu poate fi suportată de anumite persoane care nu au venituri mari, dar au o maşină veche, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *