Case vândute cu 1 euro într-un oraș italian. Ce s-a întâmplat la scurt timp după publicarea anunțului

sambuca

În orașul Sambuca din Italia pot fi cumpărate case cu numai 1 euro! Este modul prin care autoritățile locale încearcă să relanseze localitatea care, la fel ca multe alte zone rurale din Italia, a fost depopulată după ce locuitorii s-au mutat în orașe mai mari. În mai puțin de 48 de ore de la publicarea anunțului, zeci de mii de oameni și-au arătat interesul pentru a cumpăra o locuință.

Interesul crescut pentru achiziționarea unei case în orașul Sambuca l-a entuziasmat pe viceprimarul localității, Giuseppe Cacioppo, însă în același timp, acesta spune că este panicat. „Au trecut numai câteva zile și deja sunt goarte stresat.

Căsuța de mail este plină, iar oamenii au început să mă sune și pe telefonul mobil. Nu încetează să sune. Cred că am primit circa o mie de telefoane și sper să nu o iau razna”, a spus viceprimarul, potrivit CNN. Acesta a mai spus că majoritatea care l-au contactat sunt din Europa, cei mai mulți din Spania, Rusia, dar a primit solicitări inclusiv din Africa de Sud, SUA și Emiratele Arabe!

Anunțul a stârnit nu numai interesul turiștilor, ci și al investitorilor și oamenilor de afaceri care au anunțat că își vor trimite avocații în Sambuca pentru a discuta cu autoritățile locale. „Un om de afaceri din New York m-a sunat și mi-a spus că vine în Sicilia în aceeași zi. Și o doamnă foarte bogată din Dubai m-a sunat.

Nu a vrut să-mi spună cum o cheamă sau pentru cine lucrează, dar mi-a zis că vrea un pachet complet. Adică vrea să cumpere toate casele cu 1 euro care sunt de vânzare”, a mai spus Cacioppo.

Oricine este interesat să cumpere o locuință în Sambuca o poate face. Tot ce trebuie să facă noii proprietari este să se angajeze să renoveze locuința achiziționată în următorii trei ani și trebuie să investească cel puțin 15.000 de euro. De asemenea, trebuie să depună o garanție de 5.000 de euro, sumă care va fi returnată integral atunci când renovarea va fi finalizată, conform libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *