Micul geniu al Timişoarei (VIDEO)

lucas kohl 1

Timişoreanul Lucas Kohl, elev în clasa a VIII-a al Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” şi membru al cunoscutei trupe Peregrinii, a câştigat locul întâi la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală – pian, care a avut loc la Arad.

La acest concurs naţional el a interpretat „Rapsodia ungară numărul doi, de Franz Liszt. Pentru această competiţie, timişoreanul s-a pregătit încă din toamnă. „A fost un concurs greu, dificil, dar am reuşit să interpretez perfect”, ne-a spus Lucas.

Anul trecut, tânărul muzician a câştigat cea de-a şasea ediţie a concursului Next Star, difuzat de Antena 1. În spectacolul pregătit pentru finală şi prezentat de Dan Negru, Lucas Kohl a fost acompaniat de prietenii săi din trupa Peregrinii, în cadrul căreia cântă şi sora lui, Jacqueline.

Tânărul muzician este un copil-minune al muzicii, un instrumentist polivalent, care interpretează la fel de bine piese muzicale la pian, vioară, acordeon sau fluier.

„La nici doi ani şi jumătate, Lucas era fascinat de balet şi ore întregi privea spectacolele care se derulau pe ecran. Ajunsese ca după trei minute de vizionare să recunoască opera şi autorul”, povesteşte tatăl băiatului, Robert Kohl.

Pasiunea pentru muzică a început din copilărie, când Kohl i-a dus pe cei doi copii la Şcoala populară de muzică. Lucas avea doar cinci ani, iar pianul a fost instrumentul care i-a plăcut cel mai mult. La Colegiul Naţional „Ion Vidu” a ajuns de-abia în clasa a V-a şi s-a integrat rapid în clasă, fiind unul dintre elevii foarte talentaţi.

Ca să facă performanţă a fost nevoie şi de multă muncă. Copilul studiază în perioada vacanţelor în jur de şase ore pe zi, iar în timpul şcolii, trei – patru ore. Programul lui Lucas începe la cinci dimineaţa, iar la 5,30 este la Muzeul Banatului, unde, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, a primit un spaţiu, în care trupa Peregrinii repetă. Uneori până la 7,30, alteori, în vacanţă, până la 9,30. Urmează orele de şcoală, somnul de după-amiază şi din nou studiu.

Viaţa lui Lucas este destinată muzicii. La acordeon a învăţat să cânte dintr-o întâmplare. I-a cumpărat tatăl său un astfel de instrument din piaţă, iar tânărul a început să cânte cu el. A învăţat singur. La fel s-a întâmplat şi cu fluierul. Deşi alocă foarte multe ore muzicii, are note bune şi la şcoală. „Sunt obligat să fiu atent la ore, iar acasă le aloc în jur de 30 de minute”, spune tânărul.

Următorul spectacol al Trupei „Peregrinii” va avea loc cu ocazia Zilelor Cetăţii, în 13 mai. Lucas Kohl e convins că va ajunge să cânte pe marile scene ale lumii şi că talentul lui va captiva un public tot mai numeros.

Foto: Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns