Prea buni, prea ca la ţară

În campania electorală de la alegerile parlamentare, liberalii timişeni au încasat lovitură după lovitură de la USR. Într-o bizară strategie, au primit cu mare drag toate „flegmele” useriste, ba chiar şi mulţumind că şi-au curăţat obrajii.

După alegeri, au avut puterea să-şi recunoască masochismul, însă doar pentru a-şi justifica eşecul. Nu au făcut nimic care să arate că au o doză de demnitate şi că nu mai acceptă batjocura doar că aşa li s-a impus de la centru. Au crezut că dacă ignoră subiectul, vor scăpa. N-au scăpat.

Cei din USR mătură cu ei ori de câte ori au ocazia, adică atunci când nu dorm în parlament sau când nu sunt ocupaţi să împartă avantajele obţinute în urma intrării în Legislativ. Au făcut-o la proiectul de buget, când l-au atacat pe Robu chiar mai tare decât decât adversarii tradiţionali din PSD.

Au revenit cu noi atacuri după ce municipalitatea timişoreană le-a acordat un sediu de partid care nu le oferă un confort pe măsura anvergurii şi a conturilor lor. Arată că sunt decişi să-l scuipe pe Robu nu doar în faţă, ci şi pe gelul estompator, pentru că ştiu că nu li se va întâmpla nimic.

Până şi pesedistul Alfred Simonis, eternul contestatar al primarului, ar putea fi invidios pentru că există cineva care îl contrează mai tare pe primar. E un gen de masochism care începe să-şi facă tot mai mult loc în politică, obţinerea unor foloase imediate lăsând la o parte orice urmă de demnitate.

Nu-i vorbă pentru că este şi cazul celor din PSD, care, în viteza de a-i da o lovitură lui Robu, au sărit să-i ia apărarea revoluţionarului Corneliu Vaida, lider asumat al protestelor… anti PSD!

Unii zic că asta ar fi cheia succesului şi îl dau exemplu pe Titu Bojin, care a încercat să-şi facă prieteni din toţi duşmanii. Alţii, dimpotrivă, spun că acest gen de politică nu este de succes şi îl dau ca exemplu tot pe Titu Bojin, pentru că explicaţia e aceeaşi: au fost prea buni, prea ca la ţară.

0 Comments

No Comment.