Metoda „accidentul” face victime și în vestul ţării. Ce s-a întâmplat

Metoda „accidentul” face victime și în vestul ţării. Acest tip de înșelăciune este cunoscut de ani buni și continuă să facă victime. Cu trecerea anilor, au apărut variante derivate ale metodei.

Inițial, infractorii contactau telefonic părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor. Această metodă a funcționat ani de zile.

Acum, se pare, este la modă o altă variantă: raufăcătorul se dă drept rudă (din Germania) a victimei, alegând un prenume foarte des întâlnit (Ionuț), cu rugăminți de a-i trimite 20 de euro pe telefon, pentru a i-l încărca. Cum mulți români au rude în Germania, mai ales cu prenumele Ionuț, aceștia, trimit, de bună credință, bani pentru a putea fi contactați ulterior de ruda aflată în necaz, lucru care, evident, nu se mai întâmplă.

Povestea a fost relatată de un arădean pe Facebook, pentru a atenționa și alți oameni de pe reţeaua de socializare, posibile victime.

Mai mult decât atât, C.B. a făcut câteva investigații și a aflat că răufăcătorul s-ar afla în penitenciar. Oare cum este posibil?

Sursa: newsar.ro

0 Comments

No Comment.