Încă o seară de proteste

Mai multe sute de manifestanți s-au adunat, duminică seară, în fața Operei din Timișoara, înarmați cu steaguri tricolore și cu pancarte, pentru a semnaliza că rezistă.

S-a cântat, s-a sărit și s-a scandat, așa cum ne-am obișnuit deja la aceste mișcări.

Participanții au fost încurajați de la microfon să vină la proteste cu copiii, pentru că este dreptul lor să-i învețe după ce principii să-și conducă viața.

De asemenea, li s-a spus să nu fie descurajați că participarea este mult mai puțin numeroasă: „E frig, oameni buni, și suntem obosiți cu toții. E normal.

Dar spiritul acestei mișcări este aici și simțim cu toții că s-a schimbat ceva. Au ieșit francezii să protesteze luând exemplul nostru, au ieșit albanezii… Ar fi bine ca din România să pornească spiritul reunificării Europei, pentru că noi am ieșit în stradă pentru un principiu, iar așa ceva nu s-a mai întâmplat”.

De altfel, „Europa, Europa!” a fost una dintre scandările principale, după ce a fost audiat imnul Uniunii Europene. Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a fost huiduit pentru că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei, pe lista numelor care au mai stârnit nemulțumire mai aflându-se Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

Una dintre concluziile serii a fost că mișcarea de protest trebuie transformată în ceva mai durabil și că se va manifesta, în continuare, săptămânal.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Încă o seară de proteste

  1. Mereti ma acasa ca ati baut destul alcool in centrul orasului. Ati facut curatenie dupa voi ? Hai valea ca ati guitat destul.

  2. o masina de pompieri cu furtunul sa va faca un dus ca sa va treziti din betie si droguri ,asta va lipseste voua paduchilor

Lasă un răspuns