Medicul Octavian Mazilu rămâne 30 de zile în arest, a decis Curtea de Apel Timișoara

Medicul Octavian Mazilu rămâne 30 de zile în arest, a decis Curtea de Apel Timișoara

Curtea de Apel Timișoara a judecat, miercuri, contestația depusă de avocatul medicului Octavian Mazilu la decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile dispusă, în 1 iunie a.c., de Tribunalul Timiș.

Judecătorii Curții au decis menținerea hotărârii luate de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunal, astfel că doctorul timișorean va rămâne în arest pentru cel puțin 30 de zile. Totodată, în baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă inculpatul contestator să achite în favoarea statului suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de judecarea contestației.

După cum am informat la vremea respectivă, Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal din Timișoara și, în prezent, șef al Secției de Chirurgie Generală Oncologică, a fost reținut de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție, după ce a fost prins în flagrant că primea mită de la pacienți.

Pe numele medicului au fost depuse mai multe plângeri legate de acte de corupție și, din această cauză, procurorii au decis punerea acestuia sub supraveghere timp de două luni. În acest interval, Octavian Mazilu a primit mită de 25 de ori de la pacienți.

„În data de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.O. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale)”, a transmis atunci Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

„În perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

CITEȘTE ȘI: Uite cine vorbea: consiliera USR Aida Szilagyi se plângea că unii ridică blocuri în zonă de case, adică fix ce făcuse ea

În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, se arată în comunicat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *