Mărturii șocante. Tineri paralizați și aproape uciși de drogurile „legale” vândute în Banat!

Zeci de tineri au făcut mărturisiri șocante procurorilor și ofițerilor de la Combaterea Crimei Organizate la scurt timp după ce, în 2014, doi tineri au murit la Reșița, oficial, din cauza intoxicației cu marijuana, și neoficial ca urmare a consumului de etnobotanice sau amestecuri letale necunoscute.

Fenomenul consumului de droguri a atins cote alarmante în Caraș-Severin, dar nu numărul consumatorilor reprezintă cea mai mare problemă, ci faptul că media vârstei celor care încearcă astfel de mizerii e tot mai mică, iar efectele substanțelor consumate sunt din ce în ce mai grave.

CITEȘTE ȘI: Momo, noul joc care duce la sinucidere. O fetiţă de 12 ani s-a filmat, înainte de a se spânzura

Organele de anchetă și legiștii au pus moartea lui Roland și Victor pe seama intoxicației cu marijuana. În rândul consumatorilor se vorbește însă despre cu totul altceva. Iar specialiștii în medicină legală nu-i contrazic.

CITEȘTE ȘI: Încă un român a fost rănit, după prăbușirea podului din Italia

Zeci de tineri care au văzut moartea cu ochii după ce au consumat în acea perioadă etnobotanice și diverse amestecuri procurate de pe piața drogurilor din Reșița au șocat pur și simplu prin mărturiile lor. Parte din acestea sunt prezentate în cele ce urmează:

Darius L.: „Am cumpărat nişte etnobotanice de culoare galbenă de la care am vomitat sânge şi am stat mai multe minute în ploaie pentru a-mi reveni, iar altă dată am leşinat şi aproximativ trei ore nu am mai ştiut nimic de mine”

CITEȘTE ȘI: Specialiștii au „tradus” gesturile „bărbatului în alb”, care ar fi coordonat intervenția jandarmilor. „Lacrimogene!”

Paul I.: „Ca şi efecte ale consumului de etnobotanice pot enumera pierderi de memorie, euforie, iar lipsa acestora după o perioadă de consum regulat se exteriorizează prin nervozitate excesivă”

Eduard C.: „Am auzit că dintre consumatori sunt şi minori între 14-15 ani ”

Cosmin F.: „Un prieten a preparat o ţigară cu substanțe din tutun combinat cu plante etnobotanice. Am ieşit din bar unde mi-a dat şi mie să trag un fum spunându-mi că sunt legale.

După ce am tras un fum am simţit că ameţesc şi am plecat înspre casă, am căzut pe drum şi am început să vomit, iar în apropiere de casă am căzut din nou pe beton şi nu am mai reuşit să mă ridic, fiind găsit de către tatăl meu care m-a transportat la spital”

Alin C.: „Aceste etnobotanice erau foarte puternice, iar după ce fumam aveam o senzaţie de amorţeală în tot corpul precum şi ameţeală care ţinea aproximativ 30 minute”

Adrian D.: „În cursul anului 2014 am început să cumpăr etnobotanice cu sume cuprinse între 30-50 lei gramul în funcţie de cantitatea pe care o cumpăram.

În perioada în care în Reşiţa au murit doi tineri din cauza consumului de legale am fumat şi eu acest tip de drog, ocazie cu care din cauza acestora am avut stări de vomă cu spume şi sânge, precum şi stări în care eram paralizat şi nu putem să mă mişc efectiv.

I-am spus dealerului despre faptul că mi-a fost rău de la legalele pe care mi le-a dat el, însă acesta mi-a spus că nu-l interesează şi a continuat să le vândă”

Doru R.: „Etnobotanicele pe care le cumpăram erau foarte tari şi cunosc faptul că au şi murit doi tineri din Reşiţa din cauza acestor droguri. În acea perioadă etnobotanicele de culoare roşie ce le cumpăram mi-au provocat stări de vomă cu sânge şi spume, fiindu-mi atât de rău încât am crezut că o să mor”

Paul I.: „Ca şi efecte ale consumului de etnobotanice pot enumera pierderi de memorie, euforie, iar lipsa acestora după o perioadă de consum regulat se exteriorizează prin nervozitate excesivă”

Sergiu B.: „În cea ce priveşte consumul de droguri pot declara faptul că etnobotanicele sunt cele mai periculoase în comparaţie cu cannabisul, după ce am consumam etno, printre simptomele avute menţionez: pierdere în greutate rapidă, pierderea concentraţiei, moleşeală, vărsături, sete – foame, dureri de cap, precum şi alte stări de rău”

CITEȘTE MAI MULTE PE expressdebanat.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mărturii șocante. Tineri paralizați și aproape uciși de drogurile „legale” vândute în Banat!

  1. In Toronto anul trcut au murit 303 drogati,cele mai puternice droguri folosite actual sint Fentanyl si Carafentanyl.
    Despre Carafentanyl se spune ca-I de o suta de ori mai tare ca Fentanyl si acest opinoid poate dobor un elefant.
    Tot in Toronto se vor mai deschide Clinici unde drogati primesc siringi ca sa-si administreze drogul pe care I-l cumpara de la dilari sub supravegere.
    In Vancuver sint asemenea Clinici.
    Din 17.10.2018 in Canada marijuana v-a fi decrminalizata si numita RECEATIVA sa se recreeze cei de la 19 in sus.Deci v-a fi Sanie cu Zurgalai! ,probabil si pe autostrazi.

Lasă un răspuns