Momo, noul joc care duce la sinucidere. O fetiţă de 12 ani s-a filmat, înainte de a se spânzura

MOMO este noul joc care stârneşte îngrijorarea părinţilor şi a autorităţilor după ce a devenit viral pe reţelele sociale, iar o fetiță de 12 ani ar fi prima victimă.

Jocul îi încurajează pe tineri să îl contacteze pe personajul Momo, pe una dintre reţelele sociale, WhatsApp, Facebook sau YouTube.

“Momo” utilizează ca fotografie de profil imaginea unei sculpturi feminine, cu trăsături groteşti, ochi bulbucaţi, păr negru şi picioare de pasăre. Sculptura aparţine artistei japoneze Midori Hayashi, care însă nu doreşte să-şi asocieze creaţia cu imaginea unui astfel de joc, relatează Mirror.

Imediat ce tânărul îl contactează pe Momo pe una dintre reţelele sociale, avatarul începe să-i trimită victimei imagini violente şi să-i inducă ideea că Momo ar cunoaşte detalii din viaţa privată a utilizatorului.
Momo ameninţă chiar că va apărea în timpul nopţii în casele tinerilor care participă la joc sau că le va întinde o capcană, dacă ei nu mai răspund mesajelor avatarului.

Persoana din spatele avatarului îi ameninţă pe jucători că vor păţi ceva grav dacă nu urmeză comenzile jocului. În final, personajul cere utilizatorilor să se sinucidă cu camera telefonului pornită.

Poliţia din Argentina investighează moartea unei fete de 12 ani, care s-a filmat înainte de a se spânzura în spatele casei. Autorităţile bănuiesc că moartea fetei ar avea legătură cu periculosul joc Momo.

Se crede că, în 2017, jocul Balena Albastră ar fi condus la sute de sinucideri în toată lumea, printre care un caz și în România, conform gandul.info.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Momo, noul joc care duce la sinucidere. O fetiţă de 12 ani s-a filmat, înainte de a se spânzura

  1. Bun dar v-ati intrebt de ce ar vrea asazisul monstru sa ii faca rau? Poate fata a jignit cu ceva asazisul monstu si de aia la fi amenintat plus ca monstrii de cand stiu scrie sau citi ? Hai pe bune ganditiva rational monstrii nu exista ok si de ce ar vrea cineva sa omoare o fetita de 12 ani ? Cu ce s-ar ajunge ,,momo” daca ar omorâ o fetita de 12 ani? Plus ca daca voia sa faca trafic de organe cu fetita fata era disparuta deci nu inteleg cu ce se ajunge asazisul ,,momo” ca omoara copii?

  2. Nu exista creatura. Dar hai sa zicem ca ar exista,cu ce s-ar alege daca omoara o fetita de 12,plus daca ea e disparuta. Daca ar vrea sa ia organele,atunci de ce nu s-a aliniat cu ambulanta neagra care cica ,,fura copiii pentru organele lor”. Cine crede ca am dreptate sa-mi raspunda.

  3. Momo e doar un virus de pe net care a fost produs de chinezi
    si toate videoclipurile sunt fake pe bune cine drq ar fi momo??
    in poza aia era un manechin plus un cerc in spate si machiat

Lasă un răspuns