Mândria bătrânei care a fost vecină cu Robu

Era într-o duminică. Afară, ploua mărunt. La un centru comercial timişorean, printre clienţi se afla şi primarul Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Recul major pe piaţa imobiliară din Timiş

Când a ajuns în dreptul caselor de marcat, edilul a fost întrebat de o bătrânică dacă mai plouă, fără ca femeia să-l recunoască.

„Da, mai plouă”, a răspuns Robu, lucru ce a cam necăjit-o pe bătrânică.

„Vai de mine, nu ştiu cum o să mă descurc pe vremea asta, mai am şi atâtea cumpărături”, s-a plâns femeia, îngrijorată că nu vă răzbi cu atâtea pe cap. Imediat, primarul s-a oferit să o ajute şi a invitat-o să o ducă acasă cu maşina.

CITEȘTE ȘI: Doi fraţi în stare gravă, după ce tatăl s-a răsturnat cu maşina pe contrasens, a spulberat un Logan, apoi a intrat într-un TIR (Video)

„Unde locuiţi, doamnă?”, a întrebat-o Robu, la care bătrânica a dat un răspuns total neaşteptat: „Stau chiar lângă blocul unde a locuit primarul Robu”.

Sentimentele interlocutorilor erau diferite: bătrânica era mândră că a fost vecină cu primul om al oraşului, în timp ce edilul avea o mare nedumerire, întrebându-se de ce crede femeia că el s-a mutat din zonă, când, de fapt, locuieşte tot acolo, de aproape 30 de ani.

CITEȘTE ȘI: Vouchere de vacanţă 2019, veste rea. Ce bonusuri sunt anulate

În fine, au ajuns la destinaţie, doamna a coborât şi a mulţumit, moment în care Robu a vrut să se prezinte. Nu a mai făcut-o şi a lăsat confuzia să persiste, neştiind dacă a procedat bine sau nu.

Dacă i-ar fi spus cine este, primarul ar fi stricat tot farmecul povestirii şi ar fi apărut şi unele riscuri.

Poate, dacă s-ar fi prezentat, bătrânica l-ar fi felicitat pentru modul în care conduce oraşul.

CITEȘTE ȘI: Un pilot a furat un avion și l-a prăbușit peste o casă, ca să-și ucidă soţia (Video)

Tot le fel de posibil e ca reacţia să fie cu totul alta: femeia să se plângă de mizeria din oraş, de trafic, de poluare sau de faptul că nu poate să meargă în audienţă la „fostul” său vecin.

Nu putem fi siguri care dintre variante ar fi urmat, după cum nici Robu probabil că nu ştia.

Un singur lucru era cert: afară, ploua mărunt.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns