Recul major pe piaţa imobiliară din Timiş

Analiștii financiari anticipează o ieftinire a locuințelor. „Proprietăţile rezidenţiale din marile oraşe sunt supraevaluate”

Mişcările de pe piaţa imobiliară de la începutul acestui an se situează pe aceeaşi tendinţă din 2018, fiind vorba despre o scădere simţitoare a numărului de tranzacţii.

CITEȘTE ȘI: Un pilot a furat un avion și l-a prăbușit peste o casă, ca să-și ucidă soţia (Video)

După ce, în ianuarie, s-a consemnat o reducere cu 18 procente a vânzărilor de clădiri şi terenuri, în februarie minusul a fost de circa 20 de procente. Mai exact, la nivelul ţării s-au operat 40.810 tranzacţii, în timp ce cu 12 luni mai devreme se consemnaseră 50.756.

CITEȘTE ȘI: Florin Piersic a ajuns de urgență la spital

Timişul, deşi continuă să se plaseze în partea superioară a topului naţional în ceea ce priveşte dinamica vânzărilor-cumpărărilor de imobile, a consemnat în februarie un recul mare.

CITEȘTE ȘI: Vouchere de vacanţă 2019, veste rea. Ce bonusuri sunt anulate

Mai precis, 2.218 imobile cu noi proprietari au fost înregistrate în Timiş în cea de-a doua lună a anului, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Judeţul bănăţean s-a situat luna trecută pe poziţia a cincea la nivel naţional, fiind întrecut de Bucureşti, cu 6.684 tranzacţii imobiliare, Ilfov, cu 3.379, Cluj, cu 2.452 şi Braşov, cu 2.303.

Comparativ cu un an în urmă, însă, când în Timiş se operau 3.169 de tranzacţii pe piaţa imobiliară, scăderea este cu 30 la sută, fiind vorba despre unul dintre cele mai mari reculuri din întreaga ţară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Recul major pe piaţa imobiliară din Timiş

  1. Nu cred , cum sa fie un recul , cînd preturile sînt asa de mici , aici in oraș , tot romanul poate sa aplice pentru un credit imobiliar si sa devina proprietar de apartament , casa , etc , chiar dacă se înhăma la rate de sute de euro , asa , pe vreo 400 de luni , un fleac .

Lasă un răspuns