Tari la teorie, tributari la practică

Dominic Fritz: „Am obținut cea mai mare finanțare europeană din istoria orașului”

Managerii de cartier îi mai lipseau unei Timișoare neîncălzite, murdare și tot mai nefuncționale.

Administrația Fritz nu a reușit să treacă Timișoara decent prin iarnă la capitolul termoficării, bifând catastrofe și la nivelul curățeniei și transportului public, dar și inițiative investiționale relevante puține spre zero, însă are mai mereu idei năstrușnice despre cum trebuie revoluționată capitala Banatului ca să meargă totul strună.

De manageri de cartier ducea lipsă orașul ca să funcționeze bine, dacă ar fi să ne luăm după un comunicat haios compus de municipalitate.

”Primăria Municipiului Timișoara recrutează șase manageri de cartier, precum și personal pentru Serviciul Finanțări Nerambursabile (patru posturi), Compartimentul Capitală Culturală (un post) și Biroul Servicii Suport (un post). Cei interesați își pot depune dosarul de concurs până în data de 18 aprilie.

Noutatea acestui concurs de angajare o reprezintă managerii de cartier care sunt o poziție nouă în administrația publică locală din România.

Pentru cele șase posturi scoase la concurs condițiile de studii și vechime în muncă sunt diverse: pot fi absolvenți de științe administrative, economice, politice, sociologie, științe ale comunicării, istorie, studiul patrimoniului, arhitectură, urbanism, inginerie civilă, cu vechime în muncă între un an și șapte ani”, transmite Primăria, care prin mai-marele său proclamă că gata, s-a terminat cu conceptele edilitare prăfuite, deoarece Timișoara vede în sfârșit lumina managerilor de cartier, niște super-eroi cum n-a mai văzut de fapt România.

E nevoie de ”un altfel de administrație”, recunoaște Fritz

”Cei șase manageri de cartier pe care vrem să îi recrutăm vor face un altfel de administrație. Vor fi liantul între Primărie și problemele și inițiativele de schimbare ale celor care trăiesc, lucrează, au afaceri sau fac voluntariat în cartierele Timișoarei. Fiecare dintre cei șase va fi responsabil de câteva cartiere, le va cunoaște problemele, proiectele de dezvoltare, planurile urbanistice și va intermedia dialogul între cetățeni și diversele structuri ale primăriei.

Va lucra cu Consiliile Consultative de Cartier, cu celelalte inițiative cetățenești specifice fiecărui cartier, cu școlile sau organizațiile culturale sau civice și va încuraja colaborarea între ele și voluntari. Va urmări implementarea proiectelor rezultate din procesul de bugetare participativă, dar și rezolvarea promptă a celor sesizate de cetățeni”, susține primarul Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Crimă? Româncă de 18 ani, găsită inconștientă în Germania. A murit după ce a fost operată de urgență

Treaba ar trebui să meargă ca unsă după ce fiecare cartier va avea propriul manager priceput la dus la bun sfârșit proiectele în derulare, dar și la atragerea de noi finanțări guvernamentale și europene. Căci dacă Primăria nu poate cu aparatul actual al lui Fritz, face angajări cât cuprinde că poate cine știe, managerii de cartier scoși din jobenul cu scamatorii al USR ar putea fi cât de cât destoinici, dacă tot vor fi plătiți din banii timișorenilor.

”Pentru toate posturile așteptăm alături de noi buni profesioniști, dornici să se implice în dezvoltarea Timișoarei”, se mai afirmă în optimistul comunicat al unei municipalități tari în teorie, dar pe care practica o omoară constant, din păcate pentru comunitatea locală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Tari la teorie, tributari la practică

  1. Mai niste pile ale usr ului sa toace banii orasului, pe salarii si tot restul…
    Si vor produce hirtii, planuri, sedinte, etc…fara nimic palpabil…
    Si se vor plinge de greaua mostenire…si ei !
    Votati !

  2. Hei idea este super bună cei cu articolul ați rămas ancorati în comunism. Atit de multe procese intentate primăriei scot la suprafață gunoiul fostei administrați iar cei care dau verdictele sa gindeasca ca vor sa plătească din impozitele lor oameni care vor sa muncească nu sa încălzească un fotoliu și sa urmărească sum de pe card’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *