Magazinele ANAF vând bunuri de o calitate îndoielnică, la preţuri piperate

magazin anaf

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul, spune un vechi proverb românesc. Magazinele ANAF, prin care statul vinde bunurile confiscate, sunt, după cele second-hand, cele mai frecventate de români. Din dorința de a achiziționa diverse produse la prețuri mici, mii de români calcă zilnic pragul acestor magazine în căutare de chilipiruri.

Din păcate, de cele mai multe ori, pleacă având traista goală. Majoritatea bunurilor sunt de o calitate îndoielnică, iar prețurile, mai mult decât piperate.

De exemplu, zilele acestea, la magazinul ANAF din Timișoara, amplasat la parterul instituției de pe strada Gheorghe Lazăr, se vindeau periuțe de dinți pentru copii, cu baterie, la 30 de lei (față de 45, cu cât se găsesc în alte magazine), pastă de dinți cu doi lei mai scumpă decât în farmacii (!), șosete de vară la doi lei perechea, router la 450 de lei, șampon la 12 lei.

Potrivit legislației în vigoare, ANAF este obligată să scoată la vânzare toate produsele obținute în urma confiscării, exceptând țigările netimbrate, care sunt distruse.

Mașinile și locuințele se vând la licitație (printr-o procedură extrem de anevoioasă), iar metalele prețioase ajung doar la anumite bijuterii. Surse din cadrul ANAF Timișoara au povestit că ultimul stoc de bijuterii din aur pus la bătaie de instituție a fost foarte greu vândut și a ajuns la un magazin de profil din Constanța. Motivul?

Piesele – modele vechi – nu aveau căutare pe piața din Timișoara, patronii bijuteriilor din orașul de pe Bega susținând că n-ar fi avut cui să le vândă, ci doar să le topească.

Totuși, în ciuda dificultăților de a ”scăpa” uneori de cantitatea de aur obținută în urma confiscării, se pare că mai-marii ANAF de la București refuză în continuare vânzarea directă a metalelor prețioase către persoanele fizice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Magazinele ANAF vând bunuri de o calitate îndoielnică, la preţuri piperate

 1. ANAF…hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa,o institutie jalnica cu angajati jalnici.Habar n-au pe ce lume sint angajatii lor,se poarta foarte urit cu cei ce le trec pragul,de parca te-ai dus acolo sa ceri pomana si nu sa rezolvi vreo problema.Nu respecta nici un termen,legea spune una,ei trag de timp si se vaita ca „n-au timp”,dar la cafelute si tigari la coltul cladirii au timp,de’ au si ei nevoie de o pauza ca dupa ce comanda pizza,mai stau la o birfa,se mai aud hohote de ris de prin anumite birouri,ce sa faca „saracii”,le mai trebuie mini-pauze,de parca nu ar fi intr-o pauza permanenta.Ti se face scirba cind vezi cine iti cere sa le arati „respect”.De nu i-as umple pe astia de respect de nu se vad.Hoti ordinari.O adunatura de indivizi buni la nimic se cred mari si tari.SCIRBE.

 2. Gunoaiele ajung in magazine. Electronice si alte bunuri se impart intre vamesi si cei ce ii controleaza. Totul este o spoiala ieftina de aruncat praf in ochii fraierilor! Toti vamesii mai ales din vremea embargoului au 3-4 case si bani la ciorapi asa ca acum huzuresc si rad de cei ce muncesc!

 3. Ohoo hooo !!
  Chiar credea cineva ca va cumpara mare chilipir de la ANAF ?? Unde? In Romania ???
  Pai chilipirurile, adica acele marfuri care chiar merita atentie din punctul de vedere al calitatii si pretului, nu ajung „pe rafturi”.
  Hai sa fim seriosi.
  Cat despre ANAF …
  Va mai amintiti de Codrut Marta ? Dar de Sorin Blejnar ??
  Asta ca sa pomenesc doar doua nume.

 4. macar afli si vezi ca s-a recurat ceva din furtisaguri . La Galati nici vorba de un astfel de magazin . Concluzie : toate merg unse . Tot ce se confisca nu mai ajunge in magazine … se imparte intre ei .

Lasă un răspuns