Maestrul Popa’S, în orașul caricaturii

Artistul timișorean Ștefan Popa Popa’S a participat recent în orășelul belgian Kruishoutem, la Euro-Kartoenal 2019, o manifestare organizată la Centrul European al Caricaturii.

Despre amploarea evenimentului vorbesc cel mai bine trei cifre: 2.750 de caricaturi, 985 de artiști ai genului din 87 de țări.

CITEȘTE ȘI: Ura şi… la gară!

Manifestarea a constituit un foarte nimerit prilej pentru maestru de a promova Timișoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii în 2021. Pe lângă lucrările expuse, Popa’S a făcut demonstrații live de măiestrie și talent, dar și de viteză, impresionându-i pe cei care și-au dorit să fie desenați.

Iată câteva dintre opiniile exprimate de trei participanți de marcă la eveniment. „Încercăm să explicăm publicului ce se întâmplă la centrul din Kruishoutem”, a spus președintele Centrului European de Caricatură, Rudy Gheysens .

”Kruishoutem este o localitate mică ce nu se compară cu Bruxelles-ul, dar care are o echipă de entuziaști care au îndrăgit caricatura și vor s-o prezinte lumii.

Pe Ștefan Popa Popa’S l-am cunoscut, pentru prima dată, la Timișoara și l-am apreciat pentru modul în care realizează caricatura.

În definitiv, este regele caricaturii, ce să mai vorbim”, a adăugat Gheysens.

De asemenea, Herman de Croo, ministru și fost președinte al Parlamentului Belgian, a declarat: „Popa’S este extraordinar.

M-am așezat pe scaun în fața lui, gândindu-mă ce va face cu mine și… a făcut… esențialul.

Găsesc că este minunat că un caricaturist de talia sa are un contact vizual și psihologic imediat cu persoana care vrea să fie desenată, chiar eternizată, în doar câteva linii. Popa’S are o generozitate specială prin faptul că ne-a prezentat albumul Timișoara 2021.

Timișoara este un simbol pentru Occident, iar titlul primit de Capitală Europeană a Culturii este pe deplin meritat”.

La rândul său, Alexander de Croo, ministrul finanțelor din Belgia, a spus: „În primul rând găsesc foarte amuzant faptul că Popa’S m-a desenat în foarte scurt timp.

Sunt bucuros că este un ambasador al Timișoarei și că este prezent în orașul caricaturii”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.