Măcel făcut de oamenii primarului Timișoarei la o societate a consiliului local. Dezvăluiri explozive

Măcel făcut de oamenii primarului Timișoarei la o societate a consiliului local. Dezvăluiri uluitoare

E tensiune maximă la S Horticultura SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Directorul Andrei Drăgilă vine cu dezvăluiri explozive despre modul în care anumite persoane din consiliul de administrație fac presiuni puternice pentru încălcarea legii și pentru aranjarea anumitor contracte.

Mai întâi, Drăgilă a confirmat până la virgulă cele susținute miercuri de consilierul Radu Țoancă în privința achitării unor facturi ilegale, ca urmare a presiunilor făcute de Anca Megan, președinta Consiliului de Administrație, care nu avea acest drept.

”Nu numai că a făcut presiuni, ci chiar mi-a ordonat prin email să fie plătite facturile. Eu păstrez toate dovezile. Cum poate să încheie ea contracte, când nu are specimen de semnătură? Este total ilegal”, spune directorul Horticultura.

Anca Megan este membră USR PLUS, la fel ca și o altă membră din CA care a făcut presiuni pentru a-i fi încredințat propriei firme contractul privind sănătatea și securitatea muncii. Asta, deși exista un contract în acest sens, pe care doamna de la USR PLUS îl voia reziliat.

Anca Megan, trimisă la plimbare

Mai mult decât atât, o persoană de la firma membrei CA s-a deplasat chiar la Horticultura, pentru a face demersurile necesare, însă Andrei Drăgilă a trimis-o la plimbare.

”Cum să anulez eu contractul existent, ca să-i fie dat doamnei din Consiliul de Administrație? Noi am fost controlați de ITM și nu am avut probleme, s-a constatat că suntem în regulă, deci nu avem motive să schimbăm contractul”, spune directorul.

O altă presiune făcută de șefa CA se referea la trecerea celor doi auditori sub controlul său direct, când de fapt legea spune că aceștia se subordonează directorului general. Andrei Drăgilă este convins că cele două doamne nu acționează de capul lor, ci sunt ghidate de conducerea primăriei:

250 de familii ar putea ajunge pe drumuri

”Nu puteau face astfel de lucruri dacă nu aveau susținerea primarului și a viceprimarului USR PLUS. Eu trebuie să am nervi de oțel ca să pot rezista în continuare. Au vrut să mă schimbe, dar AGA nu a fost de acord. Mandatul meu expiră în decembrie 2022. E păcat că se încearcă distrugerea societății și astfel sunt lăsate pe drumuri 250 de familii. Noi tot timpul ne-am realizat indicatorii de performanță”.

CITEŞTE ŞI: Certificat verde la restaurant, mall și nunți. Anunțul lui Arafat

Directorul a precizat și modul prin care primăria îi forțează mâna: nu sunt virați banii din contractele în derulare și astfel se riscă neplata salariilor. De exemplu, în acest an, primăria a virat lunar, în medie, doar 52 la sută din totalul sumelor prevăzute prin contract.

Ca o comparație, după cum spune Drăgilă, în mandatele lui Gheorghe Ciuhandu, gradul de alocare era de 95-97 la sută, iar pe timpul lui Robu, de 86-87 la sută.

”O să trimit oamenii la primărie, dacă nu vor mai fi bani de salarii”, a încheiat directorul SC Horticultura SA Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Măcel făcut de oamenii primarului Timișoarei la o societate a consiliului local. Dezvăluiri explozive

  1. Adevărata Timișoară se vede la/în/prin:- Parcul Rozelor Ofilite- Grădina Botanică cu Imigranți- Grădina Zoologică fără Animale- Closetele publice- Golăneala „societății civile” în fața Primăriei împotriva „antisemitismului” într-un oraș aproape fără evrei- Dublul standard aplicat în cazul lui Fritz, doar rezident și nu domiciliat în Timișoara- Șantierele fără de sfârșit- Spălarea fufelor/rufelor politice murdare în public- Tăcerea „meselor” intelectuale- Existența de sindicate doar în sectorul bugetar- Nesimțirea bugetarilor în relația cu contribuabilul- Atitudinea de stăpân a multinaționalelor- Cumințenia „autohtonilor”- Accederea unor ziariști pe post de consilieri locali, personali, în diverse instituții bugetare etc.- etc. etc.

  2. Oh nu, deci Dragila are dreptate, si nu Fritz? Dar cine ar fi crezut asta?
    vai domnule Florescu, va multumesc ca sunteti de partea Dreptatii si a Adevarului! Sunteti cel mai cinstit ziarist din oras, sa vi se intoarca inmiit cinstea si daruirea! Cum va purtati cu noi, cititorii, asa sa se poarte si viata cu dvs!

Lasă un răspuns