Timișoara ar putea ajunge la o rată de infectare de 6/1.000 de locuitori în preajma datei de 1 octombrie. Cum va începe anul universitar

Timișoara ar putea ajunge la o rată de infectare de 6/1.000 de locuitori în preajma datei de 1 octombrie. Cum va începe anul universitar

Anul universitar va debuta, la Timișoara, sub semnul incertitudinii în privința modalității de desfășurare a cursurilor. Lipsa de predictibilitate e dată de evoluția epidemiologică, municipiul aflându-se, în acest moment, pe o pantă ascendentă privind rata de infectare.

Mai mult, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Școala de Științe Sociale a UBB și prin intermediul unei echipe de șase cercetători ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), a realizat, în urmă cu trei săptămâni, o previziune a ratei de incidență în orașele-centre universitare din țară.

Conform calculelor estimative, Timișoara ar putea ajunge, în preajma datei de 1 octombrie, la o rată de infectare de 6 la mia de locuitori. Impactul se va răsfrânge atât în mediul preuniversitar, unde conform scenariului stabilit de ministerele educației și sănătății pentru cea mai mare parte a elevilor vor continua procesul didactic online, cât și a mediului universitar.

Cele patru universități de stat din Timișoara au creionat un prim scenariu de începere a cursurilor, însă acesta va trebui adaptat pe parcurs, în funcție de contextul epidemiologic. Luni, pe 20 septembrie, prima universitate care își va deschide porțile va fi Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”.

Cursurile, laboratoarele și stagiile de practică se vor desfășura, deocamdată, față în față. Pe 27 septembrie, va avea loc deschiderea anului universitar la Universitatea Politehnica Timișoara și la Universitatea de Vest.

CITEŞTE ŞI: Măcel făcut de oamenii primarului Timișoarei la o societate a consiliului local. Dezvăluiri explozive

Pentru studenții de la UPT au fost stabilite trei scenarii: în format fizic, dacă rata de incidență va fi mai mică de 3 la mia de locuitori, hibrid – la o rată între 3 și 6 la mia de locuitori și exclusiv online dacă Timișoara va depăși pragul de 6/1.000 de locuitori.

Facultățile din cadrul UVT au stabilit modalități diferite de începere a anului universitar, majoritatea optând pentru cursuri online și seminarii cu prezență fizică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns