Lucrători asiatici, calificaţi şi ieftini, la dispoziţia firmelor din Timiş

Peste 9.000 de străini au obţinut, în cursul anului trecut, permis de muncă în România, importul de lucrători fiid, aşadar, deja unul semnificativ. Cererea este mare mai cu seamă în zona de vest a ţării, cu precădere în Timiş.

CITEȘTE ȘI: În numele tatălui, al soțului și al mamei! Cu un CV bazat pe joburi în familie și ZERO vechime în specialitatea studiilor, o piloasă a fost angajată ilegal de Primăria Timișoara și numită directoare de Nicolae Robu

Câteva dintre ţările asiatice prezintă o atractivitate sporită ca sursă de forţă de muncă, aceasta fiind oportunitatea prezentată firmelor bănăşene interesate, astăzi, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Este vorba despre oferta de forţă de muncă a firmei de recrutare World Wide Work Company. Firma recomandă lucrători provenind în special din Asia de Sud-Est, mai precis din Vietnam şi Sri Lanka, deoarece nu au pretenţii financiare foarte ridicate şi, în plus, sunt calificaţi pentru domenii precum construcţiile, activităţile industriale, agricultura, turismul şi diverse tipuri de servicii.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanul Florin Călinescu, mesaj pentru Liviu Dragnea: ”Bă, demiurgule, da’ cine te-a oprit să livrezi lucrarea bugetară în noiembrie, anul trecut?”

Este vorba despre lucrători testaţi, având meserii precum zidar, tencuitor, zugrav, instalator, dulgher, sudor, electrician, fierar-betonist, maistru, muncitor calificat în activităţi manufacturiere, recepţioner, personal de salubrizare, ospătar, menajeră, asistent medical, bucătar, cameristă, cosmetician, paznic, bonă, şofer sau mecanic, dar oferta cuprinde şi necalificaţi.

Potrivit celor afirmate de Mihai Tararache, reprezentant al World Wide Work Company, procesul de recrutare a personalului se realizează în Vietnam şi Sri Lanka, potrivit dorinţei firmei interesate.

CITEȘTE ȘI: Cazul singurului copil-bătrân din România, în atenția studenților din Timișoara

În termeni de costuri, societăţile care vor angajaţi din cele două ţări asiatice vor suporta cheltuielile legate de documentaţia şi obţinerea avizului de muncă, a vizei pentru fiecare lucrator, precum şi pentru aducerea sa în România, la care se adaugă un onorariu al firmei de recrutare care este variabil, în funcţie de numărul lucrătorilor contractaţi.

Ce salarii pretind lucrătorii proveniţi din cele două ţări? Necalificaţii solicită doar echivalentul a circa 400 de dolari, iar cei cu calificare pot fi plătiţi cu 670 – 700 de dolari, cu menţiunea că pentru ambele categorii angajatorul mai trebuie să asigure cazare şi masă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns