Lucrări de reabilitare a unor clădiri publice într-o comună timișeană

topolovatu mare 6

În comuna Topolovățu Mare, nu doar infrastructura (drumuri și utilități) se află în preocupările investiționale, ci și clădirile publice. Finanțarea acestor lucrări de reabilitare sau edificare se face atât din fonduri europene, cât și din banii proprii ai unității administrative.

CITEȘTE ȘI: Informare meteo de vreme rea. 32 de judeţe sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii. Vezi harta zonelor afectate

Astfel, trei dintre căminele culturale vor intra în reabilitare, respectiv cele din reședința comunei, Șuștra și Iosifalău.

Pentru această investiție s-au obținut fonduri europene în valoare de 500.000 de euro prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

CITEȘTE ȘI: Casele copiilor primarului Robu, vizate de ancheta DNA

În categoria reparațiilor intră și lucrările de la biserica ortodoxă din satul Șuștra al cărei acoperiș și turla a fost afectate de flăcările unui incediu.

CITEȘTE ȘI: Două clase de a opta fac banchetul în jeanși și donează banii de ținute unei cauze nobile

Primăria a contribuit cu 20.000 de lei pentru refacerea acestui edificiu, alăturându-se efortului financiar efectuat de Ministerul Culturii, Mitropoliei Banatului și donațiilor făcute de enoriași și unele biserici ortodoxe din județul Timiș. Cum arată și imaginea, lucrările sunt în desfășurare.

Din bani de la bugetul local se va finaliza capela funerară, construirea fiind începută în anul trecut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *