Paradă de mașini vechi la CJT

masini retro

Timișorenii au avut, astăzi, ocazia să-și aducă aminte, de vremurile vechi, admirând mașini retro românești și poloneze, sosite cu caravana automobilistică „Go Romania!“.

Cele 20 de mașini de tip Dacia, Polski Fiat, Warszawa, Sirena, Oltcit și Aro, produse în anii 1950-1989, au fost expuse în parcarea Consiliului Județean Timiș.

Acțiunea este organizată de Ambasada României la Varșovia și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română, se află la a treia ediție, iar de la Timișoara s-a deplasat pe traseul Lugoj – Caransebeș – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Tismana și retur. Scopul acțiunii este de promovare a unui proiect rutier regional, „Via Carpatia”, un traseu rutier european aflat în stare de proiect, care va face legătura între Marea Baltică și Marea Neagră.

Traseul va începe în Lituania, la Kaunas, iar apoi se continuă în Polonia, pe ruta Białystok – Lublin – Rzeszów, în Slovacia la Presov – Koszice și în Ungaria prin Miskolc – Debrecen.

Pe teritoriul României traseul va avea două direcții, una spre portul Constanța, pe ruta Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța și una spre frontiera româno-bulgară la viitorul pod peste Dunăre de la Calafat-Vidin, pe ruta Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Vînju Mare – Calafat, care are posibilitatea prelungirii proiectului Via Carpatia spre frontiera sudică a Uniunii Europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *