Casele copiilor primarului Robu, vizate de ancheta DNA

CNOPJ 09 Nicolae Robu

În urma vizitei făcute de procurorii anticorupție la Primăria Timișoara, au fost solicitate, așa cum se știe, o serie de documente de la Direcția urbanism.

CITEȘTE ȘI: Două clase de a opta fac banchetul în jeanși și donează banii de ținute unei cauze nobile

Ulterior, s-a aflat că printre documentele solicitate se află și autorizațiile de construire, precum și certificatele de urbanism de la baza acestora, pentru mai multe case construite pe strada Boema.

În acest loc își construiesc case și copiii primarului Nicolae Robu, Raul și Andreea, pe un teren donat de părinții lor.

Edilul a venit, astăzi, cu explicații în această privință: „Acolo se construiesc case înșiruite, iar două dintre cele șase, care sunt în pachete de câte trei, sunt ale copiilor mei.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea l-a sunat pe Codrin Ştefănescu din închisoare. Mesajul fostului lider PSD din spatele gratiilor

Presupun că cineva a făcut o reclamație, însă vreau să vă spun că totul este corect. Am atras atenția ca nu cumva să se greșească cu ceva și să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare.

Nu cred că are nimeni pretenția ca copiii unui demnitar să nu aibă toate drepturile firești de cetățean, nu trebuie să aibă privilegii.

În ceea ce-i privește pe copiii mei, nu au avut decât necazuri de pe urma pozițiilor mele importante. Ambii sunt doctori ingineri, le-am recomandat nici să nu publice în România.

Probabil că la câtă răutate văd, unii o să pună succesele lor pe seama pozițiilor importante ale tatălui.

Ei m-au ascultat și au lucrări publicate pe tot mapamondul. Copiii mei sunt crescuți într-un climat sănătos.

Eu provin dintr-o familie de țărani, iar ei, dintr-o familie la prima generație intelectualizată. Sunt crescuți în aceleași valori ale muncii și seriozității, sunt foarte apreciați și sunt mândru că am așa copii.

Asta este familia Robu, să le fie rușine ticăloșilor care încearcă să ne împroaște cu noroi. Noi nu vrem nimic necuvenit. Ieri nu a fost nici o percheziție, nici o descindere în forță a polițiștilor și procurorilor DNA la Primăria Timișoara.

Astăzi, la o anumită oră, mai de dimineață, s-au prezentat doi procurori de la DNA, mi-au prezentat o adresă și mi-au explicat și conținutul ei, prin care se cereau documente despre opt autorizații de construire și un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un PUD și certificatele de urbanism conexe.

Mi-au explicat că au venit personal să poată discuta cu cei din Direcția urbanism, pentru că la o altă solicitare legată de alte autorizații de construire nu s-au dat din prima toate documentele cerute și a fost nevoie să revină să le explice că ceva lipsește.

I-am chemat pe directorul direcției respective și pe șefa de la autorizări.

Procurorii au explicat ce le trebuie și asta a fost tot. Vom vedea, dacă cineva a greșit, va trebui să plătească. Eu nu am nici o emoție, nu e nici o greșeală făcută de mine”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Casele copiilor primarului Robu, vizate de ancheta DNA

  1. nici termenul de case nu este adecvat pentru însiruitele sau mai degrabă înghesuitele alea dar vile cum le numeste propaganda ciumei rosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *