Lovitură uriașă pentru un celebru om de afaceri din vestul ţării

evaziune fiscala

Procurorii au luat măsura sechestrului asigurător în cazul unui celebru om de afaceri din vestul ţării, acuzat de o evaziune de peste 36 de milioane de lei ce ar fi fost comisă prin intermediul a două firme de procesare a cărnii pe care le administrează.

În proces s-a constituit ca parte civilă ANAF, care încearcă recuperarea presupusului prejudiciu produs bugetului de stat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au instituit măsursa sechestrului pe bunurile a două firme administrate de omul de afaceri Viorel Lazăr, din Arad, trimis în judecată pentru o presupusă evaziune de peste 36 de milioane de lei, scrie stiripesurse.ro.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, sechestrul vizează bunuri imobile şi conturi ale firmelor care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunii.

Totodată, ANAF s-a constituit parte civilă în proces, încercând să recupereze prejudiciul care ar fi fost produs bugetului de stat.

Omul de afaceri Viorel Lazăr, administrator al societăţilor comerciale Lazăr & Sohne SRL şi L & Fleisch SRL a fost trimis în judecată în stare de libertate, iar cele două firme sunt ”parte responsabilă civilmente” în proces.

Conform unui comunicat de presă remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, ”în perioada 2010-2013, prin ascunderea sursei impozabile, inculpatul, în calitate de administrator a două societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate prelucrarea şi conservarea cărnii, a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de 36.094.158 lei”.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Arad, potrivit stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns