Locuinţe sociale pentru moldoveni, trotinete pentru timişoreni

trotinete

Primarul Nicolae Robu pare hotărât să îmbunătăţească transportul în comun.

Creşterea calităţii serviciilor oferite ar urma să se producă şi ca urmare a achiziţionării unui număr de 30 de troleibuze noi, dintre care 15 sunt articulate.

CITEȘTE ȘI: Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

Vehiculele vor fi achiziţionate cu fonduri europene.

O problemă va fi ridicată, însă, de asigurarea personalului necesar să conducă troleibuzele, în condiţiile în care Societatea de Transport Public (STP) Timişoara trece şi în prezent printr-o criză de şoferi şi vatmani, forţa de muncă fiind o problemă tot mai des întâlnită pentru multe firme de stat sau private.

CITEȘTE ȘI: Străinii vor teren ieftin în Timiș. Vezi cine dă cu ei de pământ

De aceea, Nicolae Robua a anunţat că se gândeşte la un concept complex, de atragere a forţei de muncă din alte judeţe, îndeosebi din zona Moldovei, căreia să i se ofere anumite faciltiăţi. Una dintre acestea ar viza construirea de locuinţe sociale.

„Oamenilor le este mai greu să vină să lucreze în Timişoara, gândindu-se că va trebui să plătească o chirie destul de mare pentru a locui.

Ne gândim să construim locuinţe sociale”, a declarat primarul. Acesta a precizat că, pentru a mai degrava traficul, vor fi realizate mai multe staţii de biciclete, dar şi de trotinete şi de segway (un fel de role cu ghidon, asemenea celor cu care au fost dotaţi poliţiştii locali).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns