Străinii vor teren ieftin în Timiș. Vezi cine dă cu ei de pământ

hectar

Cetăţenii de alte naţionalităţi au început să se plângă de preţul terenurilor agricole din România. Mulţi dintre ei spun că nu mai pot dezvolta afaceri la noi în ţară din cauza exploziei preţurilor.

Un hectar de teren arabil a ajuns să coste aproximativ 4.000-5.000 de euro, în condiţiile în care, cu ani buni în urmă, preţul era de 10-15 ori mai mic.

CITEȘTE ȘI: Șoc la Dumbrăvița: cel mai nou bloc din comună este la un pas de a fi demolat!

Nicolae Oprea (foto), vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, apreciază că aceste cereri nu sunt îndreptăţite şi că se impune urgentarea adoptării legii privind condiţiile în care se poate cumpăra teren agricol.
Nicolae Oprea
Aceasta a fost şi concluzia unei întâlniri desfăşurate la Buziaş, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi reprezentanţii consiliilor judeţene din zona de vest a ţării.

„Pentru mine este de neînţeles această atitudine din partea străinilor care ar vrea să cumpere cu aceeaşi largheţe.

Ca reprezentant al consiliului judeţean care urmăreşte dezvoltarea mediului rural, modernizarea satului românesc, ştiu foarte bine că principala activitate în satul bănăţean este agricultura, oricât am încerca să găsim şi alte ocupaţii.

Nu mă simt deloc bine când aud cum se plâng unii străini de preţuri, când ei au cumpărat cum au vrut, când au vrut, cât au vrut şi prin toate artificiile posibile, începând din 1991.

Îţi vine să răbufneşti, pentru că ei, practic, au prădat patrimoniul funciar, iar acum îndrăznesc să vorbească despre preţuri, când în ţările lor pământul e de 10-15 ori mai scump.

Nu e doar revolta mea, ci şi a altor agricultori, pentru că noi trebuie să îi încurajăm pe tineri, iar aceştia nu pot să-şi pornească o afacere în mediul rural fără a avea o proprietate funciară.

Tocmai de aceea, consider că se impune urgentarea adoptării legii privind vânzarea terenurilor agricole care, în mod categoric, trebuie să dea prioritate agricultorilor români”, a declarat Nicolae Oprea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Străinii vor teren ieftin în Timiș. Vezi cine dă cu ei de pământ

  1. Daca „strainilor” nu le convin preturile din Romania, sa-si faca afacerile in alta parte. Simplu, nu? Dupa ce au pradat si jefuit tara (cu concursul binevoitor al politicienilor, e clar) acum se plang… Vorba lui Ioan: „nu ne vindem tara” – eu cred ca-i vanduta gata…

Lasă un răspuns