Lockdown în Grecia: Orașul Heraklion din Creta intră în carantină nocturnă

Lockdown în Grecia: Orașul Heraklion din Creta intră în carantină nocturnă

Oraşul turistic Heraklion, situat pe insula Creta, va intra într-un lockdown pe timp de noapte începând de miercuri seară pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului după ce numărul de infecții a crescut din nou în ultimele zile, anunță Le Figaro, potrivit Agerpres.

La fel ca în cazul Mykonos, Zakynthos şi Chania, lockdown-ul va fi instituit la Heraklion în intervalul 01:00-06:00 dimineaţa.

Muzica va fi complet interzisă în baruri şi restaurante pentru a evita formarea aglomeraţiilor, iar adunările la care participă peste 20 de persoane nu vor fi permise.

Măsurile vor fi aplicate începând de miercuri, ora locală 18:00 (15:00 GMT) şi vor rămâne în vigoare până marţi, 17 august, a precizat secretarul general al protecţiei civile.

În plin sezon turistic, Heraklion, o populară destinaţie în perioada estivală, se confruntă cu un risc important de creştere a numărului de contaminări.

În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate 4.181 de infecții cu coronavirusul, numărul total de cazuri ajungând la aproape 521.400 de la izbucnirea pandemiei, conform HotNews.ro.

CITEŞTE ŞI: Cine plătește mentenanța? Dar reparațiile? Răspundem proprietarilor de apartamente din Timişoara

Un număr de 219 persoane se află internate la terapie intensivă şi s-au înregistrat 16 decese, bilanţul total al persoanelor care și-au pierdut viața din COVID-19 în această țară ajungând la 13.100.

Răspândirea variantei Delta îngrijorează în continuare autorităţile, iar numărul vaccinaţilor cu schemă completă a ajuns la 5,4 milioane pe teritoriul întregii ţări.

Foto: The Planets World


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns