Timișorenii, în topul românilor care preferă plata parcării cu cardul

Timișorenii, în topul românilor care preferă plata parcării cu cardul

Aplicația națională de plată a parcării TPARK a înregistrat aproximativ 6 milioane de tranzacții în primele șapte luni ale anului. Plata cu cardul a reprezentat 12% din valoarea tranzacțiilor. Alba Iulia, Timișoara și Târgu Mureș, în topul orașelor ce susțin plata parcării cu cardul.

“La nivel național, observăm că metoda cea mai des aleasă pentru plata parcării rămâne, în continuare, SMS-ul. Însă, vorbim aici de un procent care în ultima vreme a înregistrat scăderi, în timp ce plata cu cardul câștigă tot mai mult teren. Ne așteptăm cât de curând la o creștere de 40-50% pe acest segment” transmite Daniela David, COO TPARK.

TPARK, aplicația de smartphone dezvoltată de specialiști români, permite plata parcării publice în peste 50 de orașe din țară, la care se adaugă constant noi localități. Corabia, Ocnele Mari și Tecuci sunt cele mai recente orașe adăugate în platformă. Prin intermediul aplicației TPARK, utilizatorii pot achita inclusiv amenzile de parcare, taxa de pod de la Fetești și pot efectua plata vignetelor pentru România, Ungaria și în curând, Bulgaria.

Datele TPARK mai arată că traficul rutier a revenit la cote normale, comparativ cu primele luni de pandemie. Dacă în iunie și iulie anul trecut, aplicația TPARK înregistra puțin peste 5.000 de plăți pentru vigneta de Ungaria, în aceeași perioadă din 2021, numărul s-a dublat, depășind 10.000 de tranzacții.

CITEŞTE ŞI: Cine plătește mentenanța? Dar reparațiile? Răspundem proprietarilor de apartamente din Timişoara

TPARK își propune să elimine grija tichetelor de parcare și deplasările șoferilor până la parcometru. Utilizatorii aplicației au posibilitatea să opteze pentru plata parcării la minut, cât și prelungirea sesiunii de parcare direct din telefon. Aplicația TPARK poate fi descărcată gratuit din Google Play, App Store, Huawei App Gallery și înregistrează în prezent peste 1.5 milioane de descărcări. Ea poate fi folosită și pentru plata parcării în Ungaria.

Ce este TPARK

TPARK, aplicația națională de plată a parcării este implementată în 50 de orașe din România și peste 60 de orașe din Ungaria. TPARK procesează peste 10 milioane de tranzacții de parcare anual, are peste 650.000 de utilizatori și mai mult de 800.000 de mașini înmatriculate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *