Lada cu Zestre, la Giarmata Vii și Giarmata

Lada cu Zestre, la Giarmata Vii și Giarmata

Lada cu Zestre, la Giarmata Vii și Giarmata

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști.

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata Vii veți putea participa la un spectacol folcloric de peste 7 ore cu reprezentanții localităților Voiteg, Găvojdia și Ghiroda. Secțiunile Gastronomie și Expoziții – Colecții încep la ora 12:00. Intrarea este liberă!

Duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 13:00, Festivalul – Concurs Lada cu Zestre se desfășoară în Sala de Sport din Giarmata. Participă următoarele localități: Giroc, Ghilad și Giamata. Jocuri autentice timișene, cântece și givanul dulce de odinioară vor fi puse în scenă într-un spectacol de aproape 500 de minute. Festivalul începe la ora 12:00 cu secțiunile Gastronomie și Expoziții -Colecții. Intrarea este liberă.

Invitați în recital sunt soliștii Oana și Adrian Stanca, acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Brâul ăl bătrân, ardelene, brâul lui Boldea, brâul lui Mita, brâul ”La căsuța din poiană”, ardeleana roată și jocuri de doi în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Spectacolul Ansamblului Profesionist Banatul se va desfășura începând cu ora 15:45 la Giarmata Vii (Ghiroda) și la Giarmata.

Juriul festivalului este alcătuit din următorii membri: la secțiunea Coregrafie: Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile, Denis Chira, la secțiunea Muzical: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan, la secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, Adela Popa, la secțiunea Expoziții /Colecții: Maria Hadiji, Alina Mafa și la secțiunea Gastronomie: Mărioara Pisat, Nicolaie Tomescu.

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” este finanțat de Consiliul Județean Timiș și este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, coordonat de profesor Liliana Laichici, manager, în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județul Timiș.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Ronaț sunt revoltați: primăria a îngustat străzile, a lărgit trotuarele dar le-a blocat cu stâlpi, iar Poliția Locală amendează rezidenții pe bandă rulantă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *