Locuitorii din Ronaț sunt revoltați: primăria a îngustat străzile, a lărgit trotuarele dar le-a blocat cu stâlpi, iar Poliția Locală amendează rezidenții pe bandă rulantă

Locuitorii din Ronaț sunt revoltați: primăria a îngustat străzile, a lărgit trotuarele dar le-a blocat cu stâlpi, iar Poliția Locală amendează rezidenții pe bandă rulantă

Locuitorii din Ronaț sunt revoltați: primăria a îngustat străzile, a lărgit trotuarele dar le-a blocat cu stâlpi, iar Poliția Locală amendează rezidenții pe bandă rulantă

Timișorenii care locuiesc pe trei străzi din cartierul Ronaț sunt hotărâți să se judece cu Primăria Timișoara, după ce străzile pe care locuiesc au fost “refăcute”, mai exact îngustate de la 4 la 2 benzi. Asta, chipurile, pentru a face trotuarele mai late, doar că și acestea au fost blocate cu stâlpi de curent. Pentru că și stâlpii trebuiau montați undeva și, de ce nu, chiar pe mijlocul trotuarului?

ronat1

Mai mult, oamenii nu mai au unde să își parcheze mașinile, așa că poliția locală îi umple de amenzi, deși oamenii parchează dintotdeauna în fața caselor în care locuiesc. Cum foarte mulți nu au garaj sau loc de parcare în curte, se văd nevoiți să parcheze chiar pe trotuar, pentru a nu bloca traficul pe carosabilul îngustat de la două benzi pe sens la una singură.

Este cazul străzilor Alexandru Xenopol, Banul Severinului și Adam Mickiewicz. Dacă vă întrebați cum de primarul Timișoarei nu s-a filmat încă pe aceste străzi, motivul e simplu> locatarii sunt extrem de supărați și chiar îl așteaptă pentru… a-i cere socoteală.

Mai mult, locuitorii din zonă s-au organizat pentru a strânge semnături, în semn de protest pentru aceste inginerii edilitare păguboase.

Cazul nu este singular. Îngustarea carosabilului, pentru a lărgi trotuare și a face piste de biciclete, este politică de stat pentru administrația Fritz, în total dispreț pentru riveranii care nu mai au unde să își parcheze mașinile. Doar că, odată măreața “investiție” făcută, este imposibil de a mai schimba ceva la proiectul realizat parcă intenționat pentru a face mai grea viața oamenilor din zonă.

“Atenție maximă la parcarea mașinilor pe străzile Al. Xenopol, Banul Severinului și Adam Mickiewicz. Polița Locală împarte amenzi pe bandă rulantă pentru parcarea pe trotuare. Din păcate străzile au fost refăcute cu ” foarte muuuult cap ” de unii care „gândesc” pentru noi. De ani de zile cu toții am vrut străzi refăcute, pe care să circulăm decent!

Unii chiar ne-am zbătut pentru asta.

Dar, de la ce am dorit noi și ce a ieșit, e „cale lungă”!!!!!! Folosesc exprimarea cale lungă, să nu spun exact cuvintele pe care le gândesc că aș încălca regulile acestui grup.

Deci la cât mai multe amenzi să ajutăm bugetul local! Hei!!!!! Poliția Locală! Se pot da și avertismente! Dar voi nu știți decât să încasați…….rușine!

Vom strânge semnături pentru a ni se reglementa aceasta situație.

Trotuare de doi metri lățime, strada care a fost cu două trotuare și două benzi pe sens care acum este cu o bandă pe sens, stâlpi de curent în mijlocul trotuarului pregătiți să dăm cu capul în ei sau de ce nu cu bicicletele, din care sincer vezi una pe zi sau la 2,3 zile! Lista poate continua.

Parcă avem un „Șef de cartier” angajat la Primărie și plătit din bani publici! Știe cineva cine este sau cum îl putem contacta?”, a postat pe grupul de Facebook “Ronaț – cartierul nostru!”, Romeo Ursu, un locatar din zona respectivă care este și administrator al grupului social al cartierului.

Bineînțeles că la aberanta “amenajare” edilitară, localnicii riverani nu au fost consultați deloc și s-au trezit cu aceste anomalii pe străzi, cu stâlpi în mijlocul trotuarului și fără locuri de parcare în fața caselor.

ronat 3

În afară că vor discuta cu managerul de cartier, asta în cazul în care vor reuși să identifice cine este exact, oamenii nu mai pot schimba mare lucru. Lucrările sunt finalizate, iar bugetul pentru acest proiect a fost cheltuit. Fără ca mai-marii din Primăria Timișoara să se gândească chiar la cei care sunt cel mai afectați de schimbările făcute, respectiv locuitorii de pe cele trei străzi din Ronaț.

CITEȘTE ȘI: Compania aeriană Qatar Airways vrea să investească aproape 300 de milioane de euro la Aeroportul Timișoara

Dar ce mai contează dacă e bine sau nu? Important este că primăria a mai bifat un proiect electoral, chiar dacă în detrimentul și spre deranjul timișorenilor direct afectați de aceste lucrări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Locuitorii din Ronaț sunt revoltați: primăria a îngustat străzile, a lărgit trotuarele dar le-a blocat cu stâlpi, iar Poliția Locală amendează rezidenții pe bandă rulantă

  1. Pe acele străzi sunt case cu curți. Parcarea se face în occident pe prorietate nu pe stradă. Iar stalpii vor disparea, pt ca firele trebuie duse in subteran, doar iluminatul ramane pe alt felde stâlpi, care vin aliniați la bordură.

  2. Din poze strada arată destul de lată, problema e cu cei care parchează pe trotuare nu în propria curte, așa cum ar fi normal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *