La Timișoara, înjurătura adresată unui poliţist local costă 1.500 de lei

scandalagiu

Un timişorean s-a ales cu o amendă usturătoare pentru nişte vorbe de ocară adresate poliţiştilor locali. Mai exact, respectivul a fost taxat cu 1.500 de lei pentru că şi-a vărsat nervii pe oamenii legii din subordinea municipalităţii timişorene.

CITEȘTE ȘI: O zonă pitorească, în care zeci de timişoreni au case de vacanţă, îşi schimbă înfăţişarea

B.R.M., de 49 de ani, din Timişoara , se afla în trecere pe lângă staţia taxi din zona Piaţa Badea Cârţan şi, observând poliţiştii locali care aplicau autocolante pe maşinile parcate neregulamentar, s-a oprit cu autovehiculul marca Duster în dreptul lor şi le-a adresat cuvinte jignitoare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă. Ulterior, când s-a oprit cu autovehiculul, a refuzat să se conformeze solicitării poliţiştilor locali de a-şi prezenta datele de identificare sau să se legitimeze.

Pentru gestul său s-a ales cu o sancţiune de 1.500 de lei, conform Legii 61/1991 republicată. De altfel, respectivul figurează în baza de date a Poliţiei Locale cu alte cinci sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei privitoare la oprire şi staţionare.

Peste 80 de amenzi au fost aplicate numai în această lună

Cei de la Poliţia Locală nu prea stau pe gânduri, de altfel, atunci când vine vorba despre sancţionarea celor care-i jignesc sau refuză să se legitimeze. Drept dovadă, numai de la începutul acestei luni poliţiştii locali au aplicat 84 de sancţiuni pentru fapte de acest gen. Ca atare, Poliţia Locală le recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legislaţia şi să coopereze atunci când sunt legitimaţi, în caz contrar putând fi arşi drastic la buzunar.

„Potrivit Legii 61/1991 republicată, refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia juristificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, precum şi săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva bunurilor şi acestora, de natură să tulbure ordinea ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, se sancţionează cu amenzi de până la 1.000 de lei”, atenţionează Poliţia Locală Timişoara.

Instituţia mai precizează că pe lângă sancţiunile aplicate pentru refuz de legitimare sau adresarea de injurii, cei depistaţi sunt adesea sancţionaţi şi pentru oprire, respectiv staţionare, în funcţie de fapta comisă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “La Timișoara, înjurătura adresată unui poliţist local costă 1.500 de lei

  1. Omul avea o sensibilitate legata de parcarile nelegale si si-a exprimat-o. In Romania exprimarea parerii e libera, dar nu in toate imprejurarile gratuita…

  2. Orice persana este obligata sa se legitimeze la solicitarea organelor de control. Punct. Multi se cred mai presus de lege. Ar trebui revizuita aceasta lege, iar in cazul refuzului legitimarii, sa se intocmeasca dosar penal, arestare pe loc, si cel putin 30 de zile la munca in folosul comunitatii. Fara amenda, pentru ca majoritatea nu o achita. Oare ce reactie are un politist din SUA cind legitimeaza o persoana iar aceasta refuza ??? N-as vrea sa fiu in pielea acelui individ ! Numai la noi se gasesc tot felul de smecheri. Intr-un final, aceste specimene ar trebui stirpite definitiv.

Lasă un răspuns