Alertă alimentară! O femeie a paralizat după ce a mâncat o supă cu legume

supa de legume

Mare atenție la ce mâncați! Până și mâncarea considerată a fi sănătoasa poate fi periculoasă. O femeie din Franța a paralizat pe viața, din cauza unei… supe de legume.

Produsul era expirat, dar de asemenea e posibil ca în momentul în care supa a fost gătită sau pe lanțul de conservare la rece, să se fi produs o contaminare. Cazul a fost extrem de dezbătut în Franța și chiar declanșat o campanie de conștientizare la nivel național, notează stiriletvr.to

CITEȘTE ȘI: Gările din județul Timiș, controlate de polițiști. Oamenii fără adăpost, hoții și cerșetorii s-au aflat în vizorul lor

Pacienta intoxicată a consumat o supă de legume cu termenul depășit cu trei săptămâni.
La deschiderea frigiderului, ar trebui să devină un reflex citirea datei limită de consumare a alimentelor. O regulă pe care lumea nu prea o respectă.

Ancheta în cazul pacientei intoxicate le-a fost încredințată cercetătorilor de la Institutul Pasteur din Paris. Au descoperit repede că femeia a fost contaminată cu toxina botulinică. O otravă violentă, care paralizează mușchii. Dacă aveți dubii, de exemplu o conservă umflată, pentru că toxina produce mult gaz care umflă cutia, atunci nu o consumați.

Contaminarea cu aceasta toxină e extrem de rară, între 10 și 40 de cazuri pe an. Pentru a vă feri de asa ceva, în afara de citirea cu atenție a termenului de valabilitate, ar trebui să verificați ca temperatura n frigider să nu crească peste 4 grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alertă alimentară! O femeie a paralizat după ce a mâncat o supă cu legume

Lasă un răspuns