O zonă pitorească, în care zeci de timişoreni au case de vacanţă, îşi schimbă înfăţişarea

comeat 1

Într-o comună timişeană, situată într-un cadru mirific, se află în derulare mai multe investiții care vizează asfaltări de străzi și introducerea de utilități.

Astfel, în satul aparținător Altringen (comuna Bogda), în procesul de modernizare sunt programate două străzi, sub un kilometru fiecare. Alți 2,5 kilometri de drumuri interioare vor fi asfaltați și în satul Buzad, lucrare aflată în faza elaborării proiectului tehnic, mai precis a obținerii avizelor.

Cu aceste două investiții va fi finalizată modernizarea carosabilului rutier în întreaga comună. Vor rămâne însă doar pietruite drumurile marginale.

În privința introducerii utilităților, rețelele de alimentare cu apă funcționează în toate satele, mai puțin în Comeat (foto), dar și aici lucrările sunt finalizate, rețeaua urmând să fie predată la operatorul regional de apă și canal Aquatim.

Conform viceprimarului Iasmin Ciprian Iovănuț, aceste investiții sunt realizate cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Timiș, eforturile autorităților vizând modernizarea acestei zone cu potențial turistic și cu multe case de vacanță.

În privința canalizării, nu a fost încă indentificată o sursă de finanțare, comuna formată din șase sate mici din punct de vedere al populației (are circa 550 de locuitori permanenți și cam tot atâți orășeni cu case de vacanță sau de weekend) neîndeplinind condițiile de eligibilitate la finanțarea din fonduri europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O zonă pitorească, în care zeci de timişoreni au case de vacanţă, îşi schimbă înfăţişarea

  1. Ritmul delirant al asfaltarilor in comunele „din vestul tarii” este incredibil, nu stiu de ce am cateodata impresia ca primele asfalturi s-au stricat deja si se incepe de la inceput. La fel cu retelele de apa si canalizare, tot se fac dar nu se gata.

Lasă un răspuns