Patru comune din Timiş s-au asociat pentru rezolvarea problemei gazului metan

ionel lupu 2

Edilii unei comune timişene pot spune liniștiți că nu mai e nimic de asfaltat în cele trei sate ale sale. În aceste condiții, atenția lor se concentrează pe introducerea utilităților care lipsesc, pentru ca traiul localnicilor să se apropie de standardele urbane.

Este vorba despre Maşloc, unde, în privința rețelei de canalizare, asigurarea finanțării rămâne principala problemă. Trebuie menționat că proiectul depus pentru a obține fonduri din surse guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală nu s-a regăsit pe lista aprobată. În aceste condiții, se așteaptă o viitoare ediție a programului, dar ca alternativă a fost depusă și o cerere de finanțare a acestui obiectiv prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

În schimb, lucrurile par să stea mai bine în ceea ce privește înființarea rețelei de gaze naturale pentru care a fost întocmit studiul de fezabilitate și, în mod normal, lucrările la această investiție, conform declarației primarului Ionel Lupu, ar putea demara anul viitor.

De menționat că Mașlocul s-a asociat pentru realizarea acestei investiții cu comunele învecinate (Pișchia, Fibiș și Bogda), rețeaua de gaze naturale urmând să fie înființată în localitatea de reședință și în satele aparținătoare Alioș și Remetea Mică.

Tot la capitolul modernizare trebuie să amintim și investiția pe care edilii o vor demara la începutul lunii octombrie la rețeaua de iluminat public. În cadrul acesteia vor fi înlocuite cele 680 de becuri existente cu lămpi cu leduri, mai eficiente din punct de vedere al iluminării și al costurilor, din cele trei localități ale comunei.

Termenul de finalizare al acestui obiectiv finanțat din bugetul local este sfârșitul anului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *