La început de an se numără licitațiile. Pe listă: complexul sportiv din Calea Șagului, reabilitarea filarmonicii și a turnului de apă din Iosefin

Luna ianuarie va aduce la Primăria Timișoara pași înainte în privința unor proiecte mai vechi sau cel puțin așa speră comducerea municipalității.

CITEȘTE ȘI: Manelista devenită șefă în primărie își șterge urmele

Astfel, în 28 ianuarie, vor fi deschise ofertele pentru procedura de achiziție a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu detalii de execuție pentru zona sportivă și de agrement din Calea Șagului.

„Acolo facem, așa cum demult am anunțat, un complex cuprinzând un bazin de înot acoperit, unul în aer liber, un teren de tenis și alte amenajări exterioare, un loc de joacă și altele.

CITEȘTE ȘI: Tânăr găsit fără cap, în mașina de măcinat porumbul

Amplasarea este în zona străzii Constantinescu și tot în preajmă este Aleea Dedeman, cum este ea cunoscută. Deci, iată că n-am uitat nici de acea zonă, dar abia acum i-a venit rândul, din păcate.

La ora actuală, avem lansate trei dintre cele patru proiecte promise – Lipovei, Buziașului și Șagului – să sperăm că licitația se va încheia cu succes”, a explicat, astăzi, primarul Nicolae Robu.

De asemenea, în 30 ianuarie se deschid ofertele pentru reabilitarea și refuncționalizarea imobilului în care se află Filarmonica „Banatul”.

„Dorim să transformăm acest spațiu într-unul de înaltă ținută și funcțional, pentru că la ora actuală Timișoara are doar sala mare de spectacole a Palatului Culturii ca una de ținută.

Și Sala 2 a Teatrului Național este una funcțională, durabilă, pentru doverse scopuri, dar altceva trebuie să fie sala de spectacole a unei filarmonici.

Până acum a funcționat în spațiul fostului cinematograf, cu destul de mici adaptări făcute pentru noua sa funcție.

Vrem să ridicăm acel spațiu la cu totul și cu totul alte standarde”, susține primarul Timișoarei.

În perioada imediat următoare va fi lansată și procedura de achiziție pentru consultanță și elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și proiectul tehnic pentru refuncționalizarea turnului de apă din Iosefin, situat pe strada Gheorghe Barițiu, care urmează să fie transformat în centru cultural.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.