Ramona Cobzac, merite recunoscute în ringul de box

Timişoreanca Ramona Cobzac a fost desemnată, duminică, în cadrul galei EUBC de la Rotterdam, cel mai bun arbitru femeie de box de pe „Bătrânul continent” în 2018.

The European Boxing Confederation (EUBC) este forul continental care reglementează activitatea sportului cu mănuşi la nivel de amatori. Deţinătoare a trei stele AIBA, Cobzac a condus meciuri şi la profesionişti.

„Ştiam că sunt nominalizată, dar nu am putut să merg la gală. Am trimis un filmuleţ de mulţumire”, ne-a declarat Ramona Cobzac.

În cadrul evenimentului din Olanda au fost premiaţi nu doar cei mai buni arbitri, ci şi sportivii, antrenorii şi oficialii europeni cu rezultate deosebite în anul recent încheiat.

„A fost cel mai bun an al meu, probabil că de aceea am fost aleasă. Acest premiu îmi arată că nu am muncit degeaba. Mă bucur că nu am renunţat, nu mi-a fost uşor să ajung la acest nivel. Visez la o participare la Jocurile Olimpice din 2020 şi la un premiu din partea AIBA (n.r. – forul mondial care guvernează boxul amator). Din câte ştiu, un astfel de premiu nu a fost câştigat niciodată de un român”, ne-a mai spus Ramona Cobzac.

În 2018, ea a oficiat în ring la Campionatul European U22 (Târgu Jiu), WSB (profesioniştii de la AIBA, la Sheffield, Paris şi Bristol), Campionatul European de box feminin (Sofia), Asian Games (Jakarta), Jocurile Olimpice de tineret (Buenos Aires) şi Campionatul Mondial de box feminin (New Delhi).

Ramona Cobzac a fost prezentă şi la forumul Gender Equality, desfăşurat în luna septembrie în capitala Bulgariei, Sofia, alături de alte 50 de femei – arbitri, antrenori, supervizori, preşedinţi şi secretari de federaţii din lumea boxului.

Tot ca o deschidere spre boxul feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 au fost adăugate două categorii de greutate, ajungându-se la un total de cinci.

„Lucrez la un furnizor de energie electrică şi gaze naturale, o firmă din Timişoara, iar patronul acesteia m-a susţinut încă de la scurt timp după angajare şi o face în continuare”, a ţinut să completeze Ramona Cobzac.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Ramona Cobzac, merite recunoscute în ringul de box

Lasă un răspuns